Hamarosan közvetlen tengerparti szállodavonat indul Budapestről az Adriához

Idén újra utazhatunk az éjszakai Adria InterCityvel Budapest és Split között, a 789 kilométeres út nagy részét pedig akár át is lehet aludni, így a kényelem és a pihentető utazás garantált. 

A járatok június 18-tól szeptember 30-ig közlekednek, Budapestről kedden, pénteken és vasárnap, Splitből hétfőn, szerdán, és szombaton indulnak.

A családoknak, baráti társaságok a fekvőhelyes kocsik négy vagy hat ágyas fülkéi közül választhatnak, míg a pároknak és a kisebb családoknak az egy-három ágyas hálókocsi-fülkéket ajánlják.

Valamennyi fülkében van légkondicionáló és konnektor, és a vonaton az út során folyamatosan nyitva tartó étkezőkocsi található, ahol meleg vacsorával és reggelivel, valamint széles italválasztékkal várják az utasokat.

A vonat csak fekvőhelyes- és hálókocsikkal közlekedik, amelyek kizárólag az adott napra érvényes jeggyel, helyjeggyel vehetők igénybe. A menetjegyek 49 eurótól (körülbelül 19 ezer forinttól) már megvásárolhatók az Elvira oldalon, valamint a MÁV-START és a GySEV nemzetközi menetjegyeket árusító pénztáraiban.

2022-ben a Guardian Európa egyik legjobb vasúti élményutazásának választotta az Adria InterCityt.

(Forrás és képek: MÁV/Facebook)

vasút | tenger | máv | budapest | Horvátország

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram