Ez történik, ha egy világháborús bunkert luxusnyaralóként gondolnak újra

A brit Corstorphine & Wright stúdió egy, az Egyesült Királyságban, Dorset-ben található második világháborús bunkert alakított át csodálatos nyaralóvá, melynek főhomlokzatára robbanásszerű, hatalmas nyílást vágtak.

A kétszobás nyaraló valóban egyedülálló. Nemcsak azért, mert egy világháborús bunkerből született meg, hanem azért is, mert a La Manche csatornára néz.

Úgy tudni, az eredeti építményt 1939-ben hozták létre. A mostani átalakítás során a tervezők arra törekedtek, hogy minél többet megőrizzenek a történelmi épületből, így az egész meglévő szerkezet megtartása mellett döntöttek.

Cél volt az is, hogy az autentikus hangulat megmaradjon, hogy a bunker történelmi jelentőségét bárki megtapasztalhassa.

A kivitelezőknek természetesen nem volt könnyű dolguk.

A fizikai kihívások mellett ugyanis a bunker történetét is el akarták mesélni. Éppen ezért a falakat nem vakolták le, a szerelvényeket nem cserélték le és a fa parketta helyett is megmaradt a csiszolt betonpadló. A hetvenhat négyzetméteres építmény homlokzatára egy hatalmas nyílást vágtak, amelyen keresztül mesésen beáramlik a természetes fény a bunker falai közé.

Az ablaknyílás sem szokványos, hiszen bombarobbanás-szerű formát kapott, így

a megjelenése még egyedibb lett.

Az épületet víz- és hőszigetelték, padlófűtéssel és modern bútorzattal látták el. A bunkeren belül a szobákat egy központi lakótér köré rendezték.

A társalgóban kandalló, kanapé és étkezőasztal is található. A fő hálószoba üvegajtóval van elválasztva a nappalitól, míg a konyha, a második hálószoba és a fürdőszoba a másik oldalon kapott helyet. Itt szintén egy kisebb, amorf nyílást vágtak, hogy fényt engedjenek be a térbe.

(Forrás: Dezeen, Fotók: Will Scott)

bunker | építészet | luxusnyaraló | nyaraló | enteriőr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom