Ez a spanyol város a sorozatrajongók kedvenc új úti célja

A spanyolországi Cáceres festői városa a Trónok harcában és annak előzménysorozatában, a Sárkányok házában is központi szerephez jut.

A Trónok harca hetedik, egyben utolsó évadát nem Dubrovnikban, hanem Cáceresben forgatták, a Sárkányok házában pedig ismét kiemelkedő jelentőségű forgatási helyszínként jelenik meg. A város történelmi központját az időtlenség uralja, a 21. századi modernitás helyett

a gótikus és reneszánsz utcák, tornyok, paloták és vaskos falak határozzák meg a látképet.

A várost az időszámításunk előtti 1. században alapították a rómaiak, a 8 században pedig mór uralom alá került. A kultúrák és vallások olvasztótégelyeként magán viseli virágzó zsidó és muzulmán korszakának jeleit, amelyek harmonikus, mégis

eklektikus keveréket alkotnak a város katolikus múltjával és jelenével.

Az óváros lankás, szűk utcáin bolyongva lépten-nyomon egy-egy forgatási helyszínre lehet bukkanni, megcsodálhatjuk Sárkányölő Szent György szobrát, a Cáceres Múzeumot és a templom elülső falainak fülkéiben található szobrokat.

Ha útnak indulunk, a város környékén is számos forgatási helyszínt találhatunk, így például felkereshetjük a trujillói kastélyt vagy a Los Barruecos nemzeti parkot is.

A csodás várost gasztronómiája miatt is érdemes felkeresni, hiszen igazi multikulturális konyhát kóstolhatunk. Világbajnok cukrászsüteményei, első rangú sajtjai és sonkái azonnal elvarázsolnak, de a tapasokkal sem lehet melléfogni. A bárok késő estig nyitva tartanak, ahol spanyol vino tintot, sangriát és cervezát lehet kóstolni.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Getty)

cáceres | spanyolország | sárkányok háza | trónok harca

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom