A világ leghíresebb csillagképéről kapta a nevét ez a csodálatos kis faház

Tökéletes kikapcsolódási hely a felnőtteknek, játszótér a gyerekeknek, és fantasztikus állomás a csillaglesre mindenkinek.

A Cassiopeia névre keresztelt faházat a portugál Madeiguincho építészei alkották meg. A kifejezetten a fából készült házakra szakosodott stúdió által megtervezett kisház csodálatosan beleolvad a környezetébe, maximálisan fenntartható, ráadásul még egy játszóteret is magában foglal a gyermekek legnagyobb örömére. A kicsik tűzoltóoszlopon ereszkedhetnek le, és csúszdázhatnak, hintázhatnak vagy mászófalon is játszhatnak a faház alsó szintjén.

A tervezők minden apró részletre odafigyeltek a cölöpökre épített ház elkészítésekor. A belső teret CLT panelekkel burkolták, majd vízszintesen elhelyezett lécekből álló farendszerekkel díszítették.

Különlegessége, hogy egy olyan kertben telepítették, ahol egyetlen fa sem áll.

A tervezők célja pedig egy olyan menedék kialakítása volt, amely megkönnyíti a felnőttek számára azt, hogy elszakadjanak a virtuális világtól, és karnyújtásnyira hozza a csillagokat, lehetőséget teremtve a világegyetem megfigyelésére.

Világszerte egyre ötletesebb megoldások születnek a faházkoncepcióra. Egy dizájnertanuló, Henry K. Wein például egy hordozható faházas utánfutót álmodott meg, amely pillanatok alatt kerékpárra csatlakoztatható, így hosszabb túrák során bárhol menedéket tud nyújtani.

(Forrás: Designboom, fotók: Joao Carranca)

portugália | nagy sztori | kisház | faház | portugál

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom