A Dob utcában kiderülhet, mitől olyan kivételes a spanyol pezsgő

A spanyolok általában büszkeségtől dagadó mellkassal mesélnek a caváról, vagyis a palackban érlelt buborékos különlegességükről. Július 4-én megkóstolhatjuk.

A Cava-kóstolót a budapesti Vino Castillo Borházban tartják, ahol az alábbi tételekkel flörtölve kerülhetünk spanyolos hangulatba:

  • Raventos Rosell Magnum Brut Nature
  • Llopart Integral Brut Nature Reserva Magnum
  • Rimarts Reserva Especial Chardonnay
  • Agusti Torello Mata Brut Nature Gran Reserva Magnum
  • Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva
  • Gramona III Lustros Brut Nature Gran Reserva

A champagne-i eljárással készülő pezsgő a katalóniai Pénédes tartományból származik. Története egészen 1872-ig vezethető vissza, azóta szép savainak és gyümölcsösségének köszönhetően jelentős rajongótábort épített ki világszerte. Minden olyan cava, amely minőségmegjelöléssel rendelkezik, a (francia) méthode champenoise eljárással készül; amikor a caváról beszélünk, az a szőlő első préseléséből előállított italt jelenti.

A július 4-i kóstolóra 9990 forintért váltható belépőjegy, amely tartalmazza a bor és az ásványvíz, valamint a tapasok árát is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

katalán | spanyol | kóstoló | cava | Vino Castillo Borház | pezsgő

FOLYTASD EZZEL

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A Balaton legstílusosabb titka: saját partszakasz, jakuzzi és nyugalom, amit máshol nem kapsz meg
Hirdetés