13 és félmillió forintot ajánl ez a cég azoknak a dolgozóknak, akik nem állnak munkába

"Nemrég értesített a cég, ahová felvettek, hogy a gazdasági helyzet miatt a frissdiplomások munkakezdését három hónappal elhalasztják" írta valaki a Redditen, aki azt kérdezte, tartania kell-e attól, hogy elbocsátják, mielőtt elkezdené a munkát.

Úgy tűnik, nem teljesen egyedi jelenségről van szó, mert az amerikai McKinsey és a Bain tanácsadócég is hasonlóan jár el több új munkatárssal. Ám, hogy a munkavállalóban ne ébredjenek kétségek a cég és a munkahely stabilitását illetően, cserébe akár 40 ezer dollárt (mintegy 13 és félmillió forintot) is ajánlanak az átmeneti időszak áthidalására.

A Bain például azt írta a frissdiplomásoknak, hogy ha 2024 áprilisáig várnak a munkakezdéssel, 40 ezer dollárt kaphatnak, ha egy nonprofit szervezetnél kezdenek dolgozni,  30 ezer dollárt (10,147,500 forintot) pedig egy új nyelv vagy valami más megtanulására.

Az összeg elköltéséhez ötleteket is adnak, mint írják, 20 ezer dollárért (6 millió 765 ezer forintért) már jógaoktató képesítés szerezhető, de ennyiből akár szafarira is lehet menni.

A legtöbb nagy cég általában is biztosít valamilyen keretet az alkalmazottai jóllétére és önfejlesztésére: az Adobe például évi hatszáz dollárt (202 ezer 950 forintot) ad a teljes munkaidős alkalmazottainak, amelyet mindenféle wellnesstevékenységekre fordíthatnak, például edzésekre vagy táncórákra, az Airbnb pedig évente meghatározott utazási és élménykreditet kínál a dolgozóknak. Az Evernote nevű technológiai vállalat ezer dollárral (338 ezer 250 forinttal) járul hozzá az öt napnál hosszabb vakációk költségeihez.

Miközben akadnak igencsak nagylelkű cégek, nem kevés vállalat éppen azon gondolkodik, hogy hogyan spóroljon.

(Forrás: Travel and Leisure, The Wall Street Journal, képek: Getty Images, Unsplash)

cég | vállalat | szabadidő | pénz | szabadság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom