Közösen megálmodott, isteni desszertekkel feledteti a januári szürkeséget a Freyja és a Chez Dodo

Mennyivel könnyebb lesz így ez a hónap!

Dormán Peti, a Freyja megálmodója és a croissant-ok nagymestere és Dodo, azaz Szalai Dóri, a Chez Dodo alapítója legalább annyira rajonganak az isteni desszertekért, mint egymásért.

Idén sem telhetett el a téli szünet közös ötletelés nélkül, hogy a januári szürkeséget mennyei közös süteményekkel feledtessék kicsit velünk.

Ezúttal két, nagyon különböző sütemény született, mindkettőt utazásaik alatt szerzett élményeik inspirálták.

– Olaszország és Norvégia fontos úti célok voltak az elmúlt két évben és vicces, hogy sokszor a valami elképesztő helyi finomság marad meg leginkább mindkettőnkben – mesélte Dodo.

Dodo és Peti régóta szemezett már Nápoly ikonikus desszertjével, a sfogliatellával. Ezt értelmezték most újra, a kedvenc hozzávalóikkal játszva.

A leheletvékony leveles tészta pisztáciával készül, ami miatt nemcsak szuper ropogós, de istenien pisztáciás is. Belsejét egy fantasztikus meggyes ricottával töltötték meg, amihez még pluszban extra gyümölcsös meggy fluid gélt is csempésztek utólag. A tetejét egy könnyed, de istenien krémes vanília és pisztácia chantilly-vel és roppanós liofilizált meggy-, illetve pirított pisztácia darabokkal díszítették.

A skandináv mézes puszedli, a honningbombét még akkor lopta be magát Dodo és Peti szívébe, amikor egy télen hosszabb időt Norvégiában töltöttek. Azóta is sokat álmodoznak az ott megélt álmatag, lassú napokról és ebbe a didergős januárba elhozták eme kedvenc fűszeres süteményüket. A kívül roppanós, belül puha fűszeres-narancsos mézes tésztába ezúttal egy istenien krémes házi piemonti mogyorókrém, vanília crémeux és marmalade került. A felét istenien roppanós Valrhona étcsokoládéba mártották és ropogós pirított piemonti mogyoró darabkákkal díszítették.

A kollekció január 29-ig napi limitált darabszámban elérhető a Chez Dodo üzletében, a webshopon és a Wolton keresztül és a Freyjában is.

új | január | puszedli | olasz | kiadás | chez dodo

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Mutatjuk mit csinálj Horvátországban, ha elered az eső!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom