A nagy zsúfoltságra tekintettel ezt az egy szabályt mindenkinek be kell tartania a gyönyörű úti célon

Olaszországban április 25-én ünneplik a felszabadulás napját, azaz a második világháború és a fasizmus végét.

Ezen a hétvégén sokan kerekednek fel, hogy a legnépszerűbb úti célokon töltsék az ünnepet, így várhatóan Cinque Terre is kiteheti majd a megtelt táblát. Olaszország egyik legszebb és leghíresebb településegyüttese többek között a falvakat összekötő panorámás sétaútjairól híres.

Aki azonban a következő napokban tervezi megtenni a festői sétát, annak érdemes odafigyelnie: korlátozzák ugyanis a haladási irányt, és az egyik ösvény csak egy irányban lesz járható.

A korlátozás április 26-ra, 27-re, 28-ra és május 1-re szól, amikor a nemzetközi turisták mellett olaszok milliói is a nyakukba veszik a környéket.

A Cinque Terre Nemzeti Park honlapján található közlemény szerint kötelező az egyirányú közlekedés Monterosso és Vernazza között a Verde Azzurro ösvényen. A szabályok betartására a park tisztviselői és a rendőrség figyelmezteti a kirándulókat 9 és 14 óra között, a látogatókat nyomatékosan megkérik arra, hogy ne induljanak el Vernazzából Monterossóba.

Mint Donatella Bianchi, a nemzeti parki hatóság vezetője elmondta, igyekeznek kezelni a gyalogosok forgalmát, hogy megóvják a terület környezetét és a látogatók biztonságát.

Cinque Terrét egyébként vonaton is felfedezhetjük. De vajon megéri egyáltalán odamenni?

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images)

túraútvonal | ösvény | gyalog | cinque terre | túra

FOLYTASD EZZEL

Van egy lélegzetelállító esőerdő Európában, ami Magyarországtól sincs messze

Öt dolog, amire minden utasnak oda kell figyelnie a gépen

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom