Ezek Budapest legjobb éttermei jelenleg a világ egyik legolvasottabb utazási magazinja szerint

A Condé Nast Traveller újságírója körbenézett Budapesten és összeállította szubjektív toplistáját a magyar főváros legjobb vendéglátóhelyeiről. A listára felkerültek a jól ismert éttermek mellett reggelizőhelyek és egy nagyon új, ám annál nagyszerűbb bisztró is.

A CN Traveller Budapesten járva nem csak a kötelezőnek mondható fogásokat, így például a gulyást vagy a töltött káposztát kóstolta meg, sőt, ha lehet ezt mondani, megpróbáltak elszakadni a klasszikus magyar ételektől és olyan helyeket kerestek fel, amelyek a nemzetközi konyha remekeit ötvözik, és

pimasz energiával árasztják el Budapest gasztrokulturális szcénáját.

A nemzetközi utazási magazin listája a Róma Ételbárral kezdődik, ahol ropogós rántott húst, bársonyos sárgaborsó főzeléket, és tejföllel alaposan meglocsolt túrógombócot kóstoltak. A szerkesztőket a vintázs rádió, a kockás abrosz és a falon lógó retró fotómontázs teljesen elvarázsolta.

Másodikként a Michelin-csillagos Essencia éttermet méltatják. A Szent István-bazilika közelében található hely hétfogásos kóstoló menüvel várja a vendégeket, akik emellett á la carte fogások közül is választhatnak.

A szerkesztők kifejezetten ajánlják a Tiago által készített polipot és ribeye steak-et is.

Az első három hely között szerepel még a Stand25 Bisztró is, ahol olyan klasszikus fogások kóstolhatók, mint a francia hagymaleves, vagy éppen a fish & chips. Nem tudnak azonban szó nélkül elmenni a klasszikus magyaros ételek mellett sem. A Stand 25-ben szabályosan rajongtak a gulyásért, a brassóiért és az arany galuskáért.

A CN Traveller Budapesti körképébe bekerült még a Szaletly, ahol a szarvas sztroganoffot ajánlják, a Déryné Kenyér a zseniális pékáruival, a Fiktív a harcsapaprikással kísért túrós tésztájával.

Kihagyhatatlannak tartják a reggelihez vagy a tökéletes brunch élményhez a Bródy Sándor utcában található The Garden-t, az Egy csipet torta áfonyás, gesztenyés, fekete ribizlis éclair-ét, és a nemrégiben a magyar fővárosba berobbant Cabrió funky gasztrokínálatát, így például a diós vinaigrette-be öltöztetett égetett zeller carpacciót.

(Fotók: hivatalos Facebook-oldalak)

budapest | étterem | cn traveller | legjobb | lista | condé nast traveller

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Nagyvárosi kalandor a Volvótól
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom