Nem bírnak magukkal a turisták, pár héten belül már másodszor fordul elő ugyanaz Rómában

Nemrég egy bolgár fiatalember karcolta bele a nevét az ókori műemlék falaiba, és alig telt el néhány hét, most egy 17 éves lányt ért tetten egy helyi idegenvezető, David Battaglino, amint éppen egy N betűt vésett a látványosságra.

Mint az idegenvezető elmondta, ez az első alkalom, hogy vandalizmust vett filmre, de nem ez az első alkalom, hogy tanúja volt ilyesminek. Hat év alatt tucatnyi ilyet látott, sőt, az is előfordult, hogy akik bontani kezdték a falat.

Miután a férfi feljelentést tett, a tinédzsert és szüleit kihallgatta a rendőrség, és akár 15 ezer eurós (több mint öt és félmillió forintos) bírságra is számíthatnak.

Az előző esetben a Bristolban élő Ivan Dimitrovot filmezték le, amint saját és barátnője monogramját vési a kétezer éves építménybe, és a hirtelen jött hírnév végül arra késztette a fiút, hogy nyílt levélben, a Messaggero című napilap hasábjain kérjen bocsánatot tettéért. Mint írta, nem volt tisztában az ókori műemlék korával és az elkövetett tett "súlyosságával".

Bár kicsit hihetetlen, hogy valaki ne ismerné a Colosseum értékét, azt embert számos, valóban ártatlannak tűnő dologért megbüntethetik külföldön, és nincs ez másként Rómában sem.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash)

rongálás | colosseum | vandalizmus | róma

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom