Ennyi esélyed van megfertőződni egy olyan repülőn, amire mindenki negatív teszttel szállt fel

Egy új kutatás szerint egészen minimális a Covid–19-nek való kitettség kockázata egy olyan repülőjáraton, melyen valamennyi utas negatív teszttel rendelkezik.

A tanulmányban közel tízezer légiutas adatait használta fel a Delta Airlines a New York-i JFK, az Atlanta Airport és a római Fiumicino között közlekedő, ún. Covid-tesztelt járatain, és arra a következtetésre jutott, hogy az indulás előtt hetvenkét órával elvégzett molekuláris teszt jelentősen csökkentheti a repülőgépek fedélzetén megfertőződő emberek arányát.

A Georgia állam egészségügyi minisztériuma, valamint a Mayo Klinika által a Delta légitársasággal közösen végzett kutatás szerint a tesztelt járatokon a fertőzési arány 0,5 százalékot tett ki,

ami tízezer utasból ötöt jelent.

Dr. Henry Ting, a Delta egészségügyi vezetője elmondta: “Ha a rendkívül alacsony fertőzési arányhoz hozzávesszük a kötelező fedélzeti maszkviselést és a kórházi szintű légszűrést, akkor a fertőzés átvitelének kockázata kevesebb mint egy az egymillióból. Ezek a számok pedig csak tovább javulnak majd, amint az átoltottsági arányok növekednek, illetve világszerte csökken az új esetek száma.”

Dr. Henry Ting szerint egy ideig még együtt fogunk élni a Covid–19 variánsaival, de ezek a valós adatok – nem pedig a szimulációs modellek – azok, amelyekre építve a kormányok megfontolhatják, hogy kötelező karantén helyett oltást és tesztelést írjanak elő a nemzetközi turistáknak és ezáltal újra megnyilhassanak a határok.

Egy repülőút néha bizonyos járulékokkal járhat, hiszen jó néhány történésre nincs ráhatásunk, és adott esetben különféle események megzavarhatják az utazásunkat – ilyen például, ha valaki nem tartja be a kimondott és kimondatlan szabályokat.

(Forrás: Independent, fotók: Pixabay, Getty Images)

fertőzés | covid-19 | esély | repülő | fedélzet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom