Utaztál a Covid alatt? Téged is érinthet az Európai Unió Bíróságának döntése

Egy müncheni bíróság kérte meg az uniós szervezetet, hogy vizsgálja felül két utazó ügyét.

Az érintettek 2020 márciusában egy német utazásszervezőtől vásároltak kéthetes utazási csomagot Gran Canariára, azonban ott a kijárási tilalom miatt nem mehettek ki a strandra,  de az uszodákba sem léphettek be, és voltaképp semmilyen programon nem vehettek részt. A csökkent értékű élménynek megfelelően azt kérték, hogy az iroda térítse vissza az utazás árának harminc százalékát.

A szervezők ezt megtagadták, az uniós bíróság azonban úgy döntött, hogy nemcsak ők, hanem

minden utazó jogosult a megfelelő mértékű árleszállításra minden olyan időszakra, amikor rendhagyó körülmények fogadták őt.

„A Bíróság kimondja, hogy az utas jogosult a csomagja árának csökkentésére, ha az abban foglalt szolgáltatásokat nem kapta meg az utazás során a Covid okán elrendelt korlátozások miatt” – közölte az intézmény.

A bíróság álláspontja szerint a csomagban szereplő összes szolgáltatást értékelni kell ahhoz, hogy az árcsökkentés megfelelő legyen, és

a kedvezménynek meg kell felelnie azon szolgáltatások értékének, amelyeket az utazók nem vehettek igénybe.

Az Unió Bíróságának döntése nyomán a müncheni regionális bíróság feladata lesz az utazásszervező által ígért szolgáltatásoknak az értékelése.

A kártérítési követeléseket leszámítva ma már távoli emlékként él bennünk a karantén ideje és az, ahogy utána lassanként visszatért az élet a régi kerékvágásba.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

kártérítés | pénzvisszafizetés | karantén | lezárások | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom