Hamarosan eldől, hogy véget ér-e a Covid veszélyhelyzet

Sokak szerint korai lenne még kikiáltani a járvány végét.

Az Egészségügyi Világszervezet bizottsága január 27-én ülésezik, hogy megvizsgálja, vajon továbbra is globális veszélyhelyzetet jelent-e koronavírus. A Veszélyhelyzeti Bizottság tanácsot ad a szervezet főigazgatójának, Tedros Adhanom Ghebreyesusnak, aki kimondja az utolsó szót arra vonatkozóan, hogy a járvány "nemzetközi aggodalomra okot adó közegészségügyi vészhelyzetet" jelent-e.

Vagyis

érvényben kell-e tartani a legmagasabb szintű riasztási fokozatot a vírussal kapcsolatban.

Számos vezető tudós és WHO-tanácsadó szerint túl korai lehet kihirdetni a járvány végét, mivel a korlátozásokat a hetekben lazító Kínában még mindig magas a fertőzések száma.

Akárhogy is dönt a WHO, elég sokan remélik azt, hogy nem kell újra utazási korlátozásokat bevezetni, még ha most Kínával szemben éppen nem is ezt látjuk.

(Forrás: Reuters, képek: Getty Images)

koronavírus | járvány | veszélyhelyzet | WHO

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom