Könnyen csalók áldozata lehet, aki Budapesten akar megszállni

Ismeretlen tettesek hamis internetes felületet hoztak létre, ahová egy szállásfoglaló oldalról irányítják át a felhasználókat.

A Fővárosi Önkormányzat közleménye szerint az egyik legnagyobb elektronikus szállásfoglaló világcég levelezési rendszerén keresztül ismeretlenek arra szólítottak fel egy Budapesten megszálló vendéget, hogy turisztikai adót fizessen a honlapon keresztül.

A Fővárosi Önkormányzat azonban nem szed adót a fővárosban szállást foglalóktól. Mint hangsúlyozták, idegenforgalmi adót a bérlemény helye szerint illetékes kerületi önkormányzat kizárólag a szállásadóktól szed.

A fővárosi főjegyző csalás bűntettének alapos gyanúja miatt feljelentést tett az ügyben és kezdeményezte, hogy a rendőrség intézkedjen az üzemeltetőnél a honlap felfüggesztése érdekében.

Budapest népszerűsége egyébként töretlen a külföldiek körében, nemrég pedig még az egyik vezető utazási magazin is a világ legjobb úti céljai közé sorolta a fővárost.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

csalók | család | szállás | adó | szállásfoglalás

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom