Ilyen a felnőtt szörp, ami akár a nyár kedvenc itala is lehet

Impozáns környezetben, a budai Várban található Savoyai teraszon mutatta meg a Cseles csapata, mi is ez valójában.

A Cseles Marton Bálint és Varga Dávid ötletéből született, és egy tévéműsorban debütált.

A két fiatal alapító különleges itala azóta már ikonikus budapesti szórakozóhelyeken is elérhető.

Mitől lesz felnőtt egy szörp?

– Az ablakkereteinket csiszoltunk, amikor elfogyott a citromos sörünk. Szerettünk volna valami laza, gyümölcsös, alkoholos italt fogyasztani, és mivel volt vodka és szörp a hűtőben, összeöntöttük. Nagyon kiérződött a vodka íze, és inkább cukros volt, mint ízes, de éreztük, hogy maga a koncepció működőképes lehet. Vettünk rengeteg fűszert, és elkezdtünk kotyvasztani – mesélte Marton Bálint az anekdotát a Cseles születéséről.

Ízvilág, sajátosságok

Azóta meggy-szegfűszeg-fahéj, áfonya-kardamom és bodza-citrom ízben kapható, és a csel ott található az italban, hogy egyáltalán nem érezni benne az alkohol ízét.

Tömény szörp formájában huszonnégy százalék alkoholt tartalmaz, ami szabályosan fogyasztva, azaz szódával higítva sokkal kevesebb (mondjuk egy három decis long drink esetén négy-öt százalék), de a fűszereknek és az édesítésnek köszönhetően nincs alkoholos utóíze sem,

így akik nem vagy nem annyira szeretik a söröket, a borokat, a töményeket, vagy a fröccsöt, azoknak kiváló választásnak tűnik erre a nyárra (is).

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a neve önmagáért beszél, tehát érdemes vigyázni vele, mert nagyon itatja magát és mivel egyáltalán nem érezni az alkoholt, egy idő után becsapós lehet.

alkohol | cseles | ital | koktél | felnőtt | szörp

FOLYTASD EZZEL

Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom