Kiderült, hogy a séfek miért nem rendelnek soha csirkét

Az ételválasztás gyakran nem egy könnyű döntés, hiszen nemcsak a megfelelő helyet kell megtalálnunk, hanem az alapanyagokat is érdemes átgondolnunk, amikor az étlapon szereplő fogásokat áttekintjük. A szakácsok jelentős része például soha sem rendel csirkét, amikor ők maguk a vendégek. Ennek pedig több oka is van.

A csirkehús egy igen kényes alapanyag, amelyet könnyű elrontani, a tapasztalt séfek pedig pontosan tudják ezt. Mivel nem szeretnének rossz étkezési élményt okozni saját maguknak és minimalizálnák az ételmérgezés kockázatát is, ezért más alternatívákat keresnek az étlapokon.

Anthony Bourdain, a híres séf és író, már 1999-ben felhívta a figyelmet arra, hogy nem biztos, hogy jó ötlet csirkét enni egy étterembe. A tapasztalatai alapján ugyanis az

gyakran íztelen és száraz.

Vélekedésével pedig azóta is rengeteg szakmabeli ért egyet.

Az Egyesült Államok ráadásul statisztikát vezet az élelmiszerekkel kapcsolatos egészségügyi kockázatokról is. Eszerint döbbenetes tény, de igaz,

évente mintegy egymillió ember betegszik

meg a nem megfelelően tárolt, a nem megfelelő higiéniai feltételek miatt szennyezett, vagy helytelenül hőkezelt csirkehústól.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

csirkehús | étterem | rendelés | ételmérgezés | ételrendelés

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom