Kiderült, hogy a séfek miért nem rendelnek soha csirkét

Az ételválasztás gyakran nem egy könnyű döntés, hiszen nemcsak a megfelelő helyet kell megtalálnunk, hanem az alapanyagokat is érdemes átgondolnunk, amikor az étlapon szereplő fogásokat áttekintjük. A szakácsok jelentős része például soha sem rendel csirkét, amikor ők maguk a vendégek. Ennek pedig több oka is van.

A csirkehús egy igen kényes alapanyag, amelyet könnyű elrontani, a tapasztalt séfek pedig pontosan tudják ezt. Mivel nem szeretnének rossz étkezési élményt okozni saját maguknak és minimalizálnák az ételmérgezés kockázatát is, ezért más alternatívákat keresnek az étlapokon.

Anthony Bourdain, a híres séf és író, már 1999-ben felhívta a figyelmet arra, hogy nem biztos, hogy jó ötlet csirkét enni egy étterembe. A tapasztalatai alapján ugyanis az

gyakran íztelen és száraz.

Vélekedésével pedig azóta is rengeteg szakmabeli ért egyet.

Az Egyesült Államok ráadásul statisztikát vezet az élelmiszerekkel kapcsolatos egészségügyi kockázatokról is. Eszerint döbbenetes tény, de igaz,

évente mintegy egymillió ember betegszik

meg a nem megfelelően tárolt, a nem megfelelő higiéniai feltételek miatt szennyezett, vagy helytelenül hőkezelt csirkehústól.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

ételrendelés | ételmérgezés | étterem | csirke | rendelés

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom