Csodás Klimt-kiállítás nyílik tavasszal

2020. április 17-én a Culturespaces megnyitja a világ legnagyobb digitális művészeti központját. A Bassins de Lumières Bordeauxban, ráadásul az egykori világháborús tengeralattjáró-bázis gyomrában kap helyet. Erős kezdésként a szecesszió egyik legnevesebb képviselőjével, Gustav Klimttel indítják útjára a gigantikus művészeti projektet. 

Tizenkétezer négyzetméternyi falfelület áll a Culturespaces rendelkezésére, hogy egészen egyedülálló módon mutassák be Klimt páratlan életművét. Sok tapasztalatuk van a hasonló nagyszabású kultúrterek kialakításában, hiszen ez a magáncég az ország vezető múzeumainak üzemeltetője. A tengeralattjáró-bázisba megálmodott kiállítótér viszont méretesebb, mint a párizsi vagy a provance-i múzeum.

A helyszín adottságait maximálisan kihasználják, hiszen ügyesen játszanak majd az érzékekkel. Az óriási, száztíz méter hosszú medencék vizének tükröződésére alapoznak, így egy újabb dimenziót nyitnak meg a látogató előtt. A vizuális kényeztetés mellé audioélmény is társul majd. Kilencven projektor és nyolcvan hangszóró segítségével rendezik be a bázist.

Párizsban óriási sikert aratott a Van Gogh-tematikára épített digitális tárlat, és minden esély megvan rá, hogy a bordeaux-i nyitókiállítás is hasonlóan szenzációszámba megy majd.

A csók, Danaé, Ádám és Éva, Salomé is biztosan megjelennek majd a falakon és a víztükrön, és Klimt mellett Paul Klee német művész Ocean Data címen futó digitális tárlata is megtekinthető lesz 2020 áprilisától.

Ez is érdekelhet:

A képi élményen túl hangélményt is kapunk a Müpa új kiállításán

Ahhoz, hogy a hang térbeli alkotássá alakuljon át, szükség van egy okostelefonra.

(Fotók: Culturespaces)

klimt | tárlat | bordeaux | galéria | culturespaces

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom