Grace Kelly és Brigitte Bardot kel életre a Daalarna legújabb menyasszonyiruha-kollekciójában

Központi szerepet kapnak a strukturált tervezői megoldások, valamint a csillogás és az illúzió – mindez ráadásul nemcsak a ruhákon érhető tetten, hanem a fotózás helyszínéül választott W Budapest különleges belsőépítészeti megoldásaiban is megnyilvánul.

„Az Illusion kollekcióval tulajdonképpen visszanyúltunk azokhoz a klasszikus Daalarna fazonokhoz, amelyekkel a márka 2002-es létrehozásakor ismertté váltunk, és újraértelmeztük őket a mai korra” – meséli Benes Anita. Az egyik ilyen látványos visszatérés a strukturált és alakformáló esküvői ruhák erőteljesebb megjelenítése az új kollekcióban a korábbi évekhez képest.

"Tervezőként mindig is rajongtam a fűzőért, szerintem csodálatosan ki lehet emelni a segítségével a nőies idomokat, és hangsúlyozni a menyasszonyok romantikus stílusát. Azok számára pedig, akinek a karcsúsítás és az alakformálás ugyan nem célja egy ilyen darabbal, de beleszerettek a formavilágba, izgalmas fűzőszerű megoldásokat álmodtunk meg például gyöngyözött csipkéből, amelyek a klasszikus korzett illúzióját keltik, de egy sokkal felszabadultabb, kényelmesebb érzettel párosulnak" – magyarázza.

Benes Anita szeme előtt a régi filmek, Grace Kelly és Brigitte Bardot emlékezetes ruhái lebegtek a tervezésnél,

általuk szerette volna kicsit megidézni az 50-es és 60-as évek nőies divatját.

Úgy véli, hogy az ilyen típusú esküvői ruhák készítésekor jön igazán jól az a magas szakképzettséggel rendelkező varrodai és kézműves csapat, amely a Daalarna budapesti bázisán évek óta tökéletesen megvalósítja a legbonyolultabb szabásmintákat is.

„Az ilyen típusú, az alakot tökéletesen követő ruháknál egy-két centinek is óriási jelentősége van, nagyon magas szakértelem és precíz technológia szükséges az elkészítésükhöz, de ugyanilyen sok múlik a minőségi alapanyagokon is" – mondja. Kiemeli, büszke arra, hogy a Daalarnánál ez sem jelent problémát a csapatuknak.

Az új Illusion kollekció több olyan esküvői ruhát is tartalmaz, ahol az illúziótüll játékos megoldásai állnak a fókuszban, de a mostanában nagyon erőteljes trendként jelenlevő

csillogó alapanyagok és halternyakas megoldások is jelen vannak.

„Imádom az illúziótüll illúzióját, amelynek segítségével például egy merész, pánt nélküli ruha hatását tudjuk kelteni, miközben ez a közelről is alig észrevehető alapanyag az extra tartással magabiztosságot kölcsönöz a viselőjének. De ugyanígy nagy kedvencem a halternyak is, amely azáltal, hogy szabadon hagyja a vállakat, de egy magasan záródó nyakkal végződik, egy szexi, mégis visszafogott megoldást jelent azoknak a menyasszonyoknak, akik nem szeretnék kiemelni a nagy napon a dekoltázsukat” – hangsúlyozza a tervező.

Ismét bekerültek színes ruhák is a kollekcióba,

illetve olyan törtfehér és fekete alkalmi ruhák, amelyeknek bármelyike akár esküvői ruhaként is megállja a helyét a modern és trendteremtő menyasszonyok nagy napján.

A kampányképek a W Budapest legkülönlegesebb belső tereiben készültek, amelynek izgalmas belsőépítészeti megoldásai szintén az illúzió és a varázslat kettősét idézik meg. A hotel a rengeteg tükröződő felület és az egymásból nyíló folyosók miatt sokszor egy misztikus labirintusra emlékeztet. A tükrök és Houdini, a magyar származású amerikai illuzionista és bűvész inspirálta dizájn a szállodában található AWAY Spaban is visszaköszön, ahol a vízi elemekkel kiegészülve a végtelen tér érzetét keltik. A rejtett ajtók titkos terekbe vezetnek, ahol a vendégek megpihenhetnek, miközben kiszabadulnak a nyüzsgő városból.

„Mindig is imádtam az angol belsőépítészeti stílust, amelynek elemei visszaköszönnek a gyönyörűen felújított W Budapestben is” – meséli Benes Anita.

„Szeretem, hogy rendhagyó és izgalmas módokon gondolták újra ezt a nagy múltú épületet, és bátran nyúltak a terekhez. Közel áll hozzám az, ha valaki nem ragad le a jól bevált dolgoknál, hanem mer újat mutatni, még akkor is, ha ettől esetleg megosztóvá válik. Nagyon örülök, hogy itt fotózhattuk az új Daalarna kollekciókat – az Illusiont és a White Swant –, úgy érzem, hogy az esküvői ruháink igazán életre keltek ezekben a karakteres terekben” – teszi hozzá.

(Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán)

daalarna | esküvői ruha | menyasszonyi ruha

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom