A világhírű futballista, David Alaba és testvére, Rose May két hete nyitotta meg új éttermét Bécsben. Külön büszkeség, hogy az osztrák főváros gasztronómiai életének legújabb színfoltján magyar kreatív szakemberek dolgoztak.
Nemrég a Real Madrid csapatához igazolt szupersztár focista, David Alaba és énekesnő testvére, Rose May Alaba Bécs feltörekvő negyedében, az Austria Campuson nyitotta meg éttermét.
Ez a DaRose, aminek teljes dizájnkoncepciója hazai tervezők érdeme.
Oázis, ami kiszakít a valóságból
Sebestyén András séf és társtulajdonos felel a konyhai koncepció megálmodásáért. – Az étterem egyértelmű vízióval született: egyedit és izgalmasat kíván hozni az osztrák kulináris színtérre. Kortárs gasztronómiai élményt, ami kiszakít a mindennapokból legyen szó egy üzleti megbeszélésről vagy egy pezsgő éjszakáról. Mindezt a szingapúri-mediterrán konyha izgalmas ízeivel.
Az ételeken túl azonban a teljes arculat és a kialakítás is magyar csapat érdeme. A tervezők nem ismeretlenek a hazai szférában sem, a teljes dizájn- és arculat kialakításáért a Socially gasztromarketing ügynökség felelt, Ernst András közreműködésével, a belső tér koncepcióját is ők álmodták meg.
A DaRose márkát megalkotó Socially küldetése egy logón túlmutató, egyedi atmoszféra megteremtése volt.
Csontos Eszter art director szerint: – Egy olyan enteriőrre is kiterjedt, összetett arculat megalkotása volt a célunk, ami egyszerre utal a konyha izgalmas eklektikájára és ábrázolja a névadó Alaba testvéreket is. Összhangban a hely progresszív szellemiségével született meg a belső tér ötlete, aminek betonhatású falain ugyanúgy működnek a felnagyított portrék, a gasztronómiai elemek és a hozzájuk tartozó, az ételek textúráira hajazó ecsetvonások, festékfoltok és fröccsenések is, mint az étlapok elválasztó oldalain.. A tér ikonikus kör alakú lámpái pedig visszaköszönnek az étel-és itallapok kistancolt borítóin.
A grafikai világ egyaránt megidézi az izgalmas gasztronómiai újításokat, az Alaba-testvéreket, és a mai napig lenyűgöző bécsi barokk alkotásokat – tisztelegve a város gazdag kulturális hagyományai előtt.
(Fotók: Balogh Kata / Socially)
bécs | étterem | labdarúgás | futballsztár | csapat | socially
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!