Utcát neveznek el David Bowie-ról

A világ egyik legragyogóbb dalszerzőjéért és káprázatos előadójáért milliók rajongtak. Nincs ez másként Párizsban sem, ahol utcát neveznek el róla. Így kívánják emlékét megőrizni az utókor számára.

Nyolc évvel ezelőtt az egész világot megrázta David Bowie halálának híre. Január 8-án azonban a róla való megemlékezés egy egészen különleges szintre emelkedik. Párizs Austerlitz kerületében, a Rue Gisèle-Freud és az Avenue Pierre-Mendès-France között átadják az énekes-dalszerző nevét viselő utcát.

A választás nem véletlen.

David Bowie 1965-ben Párizsban lépett fel először, akkor mindössze tizennyolc évesen, méghozzá a The Lower nevű zenekarával. A francia főváros 13. kerülete pedig a street art-járól és művészi szcénájáról híres, így valóban tökéletes választás a megemlékezésre. Az avatást követően megnyílik az énekesnek szentelt fotó- és festménykiállítás is az Athena galériában.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

david bowie | utcanév | zenész | dalszerző | párizs

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom