A zene szárnyán repülhet a lélek a Müpában egy varázslatos esten

Május 9-én, csütörtök este, különleges zenei élmény vár a közönségre a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Az operett varázslatos világába kalauzolja az érdeklődőket Diana Damrau, aki lenyűgöző előadásmódjával felejthetetlen estét okoz majd.

Jól ismert szoprán tér vissza a Müpa színpadára

Diana Damrau-t, a német koloratúrszopránt gyermekkora óta vonzza a zene és az opera világa. A Müpa közönségének régi kedvenceként tér vissza Budapestre, immáron a Bajor Állami Operaház Kammersängerin (kamaraénekesnő) címének birtokosaként. A művésznő az elmúlt évtizedekben sorra hódította meg a világ legnagyobb operaházainak színpadait. Művészetének mélysége és sokoldalúsága lenyűgözi a hallgatóságát, miközben egyedülálló módon képes arra, hogy megérintse a lelkeket is.

A francia bariton, Nicolas Testé oldalán és a tenorok koronázatlan királyával, Jonas Kaufmannal együtt is hallhattuk már, Damrau azonban most új arcát mutatja meg a Bartók Béla Hangversenyterem színpadán. A világ legismertebb operettdalait fogja előadni, hogy bizonyítsa hódolatát a könnyedebb műfaj előtt. Műsorának mottóját Lehár Paganini című operettjének egyik áriája adja:

"Liebe, du Himmel auf Erden – Szerelem, te földi mennyország."

Partnere ezen az estén Nikolai Schukoff tenor lesz, aki tanulmányait Salzburgban végezte. Karmesterként pedig Ernst Theis jelenik majd meg, hogy a Magyar Állami Operaház Zenekarával a háta mögött gondoskodjon a felejthetetlen előadás zenei kíséretéről.

Könnyedebb operettektől a komolyabb áriákig

Az est repertoárja rendkívül gazdag és változatos lesz, hiszen olyan kiváló szerzők műveiből hallgathatunk meg részleteket, mint ifj. J. Strauss, Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Robert Stolz, Paul Lincke és André Messager. A programban egyaránt szerepelnek nyitányok, áriák, és duettek, melyek, bár különálló darabok, mégis egymással összefonódnak a Müpa színpadán, hogy

közösen repítsék el a közönséget az operett varázslatos világába.

A klasszikusabb áriák megelevenítik a századforduló hangulatát, a modernebb darabok pedig  friss szemlélettel tekintenek a műfajra. Művészek hol virtuóz, hol mámorítóan nyugtató előadásaival és azok finom összjátékával egy lenyűgöző kollázs jön létre, amiben a zene szárnyán repülhet a lélek.

hangverseny | nagy sztori | est | programajánló | operett

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom