Elárverezik Diana hercegnő esküvői tortájának egy szeletét

A negyven éves tortaszeletet augusztus 11-én bocsátják árverésre a Dominic Winters Auctioneers szervezésében.

Négy évtizeddel ezelőtt mondta ki Diana és Károly herceg a boldogítónak egyáltalán nem nevezhető igent. A hercegi pár esküvői tortáját csak egy szűk kör csodálhatta meg, most azonban aukcióra kerül egy szelet, amely kiállta a történelem és a világ egyik leghíresebb párja életének viharait.

A negyven éves torta várhatóan ötszáz angol font körüli összegért, azaz nagyságrendileg 208 ezer forintért kelhet el.

A tortaszeletet Moyra Smith őrizte meg, aki az anyakirálynő, azaz Károly herceg nagymamájának háztartásában dolgozott. Az aukciósház bemutatója szerint a szelet aranyozott, piros, kék és ezüstszínű, a királyi címer cukrozott díszítése látható rajta, mellette egy kis ezüst patkóval és levélmotívummal. Smith a különleges szeletet egy virágos tortaformába tette és egy kézzel készített címkét ragasztott rá, melyen az áll: Kezelje óvatosan! – Károly herceg és Diana hercegnő esküvői tortája. 

A királyi torta szelettől 2008-ban a Smith család már megvált, most pedig a tulajdonosok ismét árverésre bocsátják. Értékét csökkenti az a tény, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ez a hivatalos, ötszintes esküvői tortából származik, hiszen a hercegi lagziban további huszonkét tortát szolgáltak fel.

(Forrás: Food and Wine, fotók: Getty Images)

gasztronómia | torta | esküvői | Diana | történelem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom