Mostantól Európa egyik legegzotikusabb országa is várja a digitális nomádokat

Aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy bárhonnan dolgozhat, annak jó hírt közölt Törökország. Nemrég ugyanis elindította vízumprogramját digitális nomádoknak.

A dokumentumot 21 és 55 év közötti utazók igényelhetik a legtöbb EU-országból, az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból és Kanadából. A birtokában hat hónaptól egy évig terjedő időszakban szívhatják magukba az ország varázsát, de a vízum akár kétszer is megújítható.

Ahogyan a legtöbb helyen, úgy itt is van jövedelmi korlát, amely havi 2800 eurónak (körülbelül egymillió-százezer  forintnak), vagy évi 33 600 eurónak (körülbelül 13 millió 260 ezer forintnak) felel meg.

Szükséges igazolni emellett a munkaviszonyt vagy be kell mutatni az üzleti szerződést.

Vízumot igényelni ezen az oldalon lehet az űrlap kitöltésével, és itt megnézhetjük a pontos kritériumokat is. Ha a jelentkezésünket elfogadják, az erről szóló igazolással be kell menni a legközelebbi török konzulátusra vagy vízumközpontba.

Törökország a diákoknak is jó úti cél, és ha pedig a török légitársasággal utazunk, ingyen szállást is kaphatunk.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images)

törökország | vízum | digitális nomád | távmunka

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram