Díjeső zuhogott a Hotel Clarkra

Öt kategóriában indult, mind az ötben győzött a rangos Gastro&Hotel Design Awardon az idén tavasszal nyitott Hotel Clark.

Budapest egyik legértékesebb, üresen álló telke éktelenkedett évtizedekig a Lánchíd budai hídfőjénél. Hosszas hányattatások után idén tavasszal átadták a sajátos, legyező formájú telken a Hotel Clarkot, amely már a megnyitásakor is nagy visszhangot keltett.

Az épületet tervező Anthony Gall akkor úgy nyilatkozott a Roadsternek, hogy volt egy „emésztési idő”, amíg az emberek megbarátkoztak az új épülettel. Nos, úgy tűnik, ez az idő véget ért, elvégre az ötödször kiírt Gastro&Hotel Design Awardon mind az öt kategóriában nyert az épület.

A Hotel Clark lett...

  • Az év HotelDesign fővárosi szálláshelye
  • Az év HotelDesign új szállodája
  • Az év HotelDesign lobbija
  • Az év HotelDesign szállodai kertje/terasza
  • Az év HotelDesign szállodai logója, arculata

Talán ez utóbbival kevesebbet foglalkoztunk tavasszal. A hotel logója, arculata Baska Barbara tervezőgrafikust illeti, akinek az oroszlánfejes arculati eleme számos helyen visszaköszön az épületben.

A Lánchíd kőoroszlánjai ihlette logó összesen 1650 helyen található meg a szállodában, minden szobában legkevesebb tízszer felbukkan.

„A Hotel Clark nagyon gyorsan különleges és egyedülálló színfoltjává vált a fővárosnak, hamar bekerült a város vérkeringésébe. Mi mindig is tudtuk, hogy egy különleges épületet alkottunk meg a legjobb partnerekkel, de hatalmas megtiszteltetés, hogy ezt a Gastro&Hotel Design Awards hazai és nemzetközi szakmai zsűrije is elismerte” – fogalmazott Scheer Sándor tulajdonos, megjegyezve, hogy a hotel folyamatosan telt házzal működik.

Ez is érdekelhet:

Már karcolja a felhőket Európa legmagasabb épülete

A szentpétervári Lakhta Centre 462 méter magas, a 87 emelete legtöbbjét a Gazprom foglalja majd el.

design | díj | építészet | dizájn | budapest

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom