A londoni Drake’s divatház új kollekcióját egy legendás londoni étterem, a St. John és annak hitvallása ihlette.
Mint a lookbookban írják, a fesztelen és naprakész kollekció a közös értékeiket ünnepli, és a jó dolgokra fókuszál, mint a hosszúra nyúló ebédek és a remek ruhák.
A St. John étterem hitvallását a nose-to-tail vagyis fülétől a farkáig jeligében lehet összefoglalni, amivel a pazarlásmentesség jegyében az állatok, vagyis főleg a sertések kevésbé közkedvelt részeinek elfogyasztását szeretnék népszerűsíteni, mint például a belsőségek vagy a fül.
Az alapítók, Fergus Henderson és Trevor Gulliver, régóta nagy rajongói a Drake’s-nek, a tisztelet pedig kölcsönös,
mert a divatház szerint nincs is jobb hely egy finom ebédre, mint az étterem fehér papírterítős asztalai.
Miután már sok éven át működtek egymástól egy sarokra, az évek óta tartó barátságot ezzel a kollekcióval szeretnék megünnepelni.
A ruhák között találunk Angliában készült pamutbársony felöltőket, amelyeket Henderson kék munkainge és csíkos zakói inspiráltak. A Kóstolómellény azt a mellényt idézi, amelyet Trevor Gulliver a szőlőkben, borkóstolókon és utazásai során szokott viselni, és minden apróságnak jut zseb rajta a jegyzettömbtől kezdve a dugóhúzón és beszállókártyán át az útlevélig.
A Nose to tail jelige szavai is feltűnnek az egyes darabokon, vászontáskákon, sapkákon, pulcsikon, és nem maradhat el az étterem újragondolt malaclogója sem.
A Drake's korábbi kollekcióiból többek között itt és itt kaphatsz ízelítőt.
(Forrás és képek: Drake's)
Trevor Gulliver | drake’s | St. John | nose-to-tail | Fergus Henderson | lookbook
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!