Elképesztő, mennyien utaztak el a világ talán legvágyottabb városába, ami ismét csúcsokat döntött

Dubaj minden eddiginél több turistát fogadott 2023-ban, összesen 17,15 millió nemzetközi látogatót üdvözölt a Dubaji Gazdasági és Turisztikai Minisztérium (DET) legfrissebb adatai szerint.

A 2022-es 14,36 milliós látogató számhoz képest ez 19,4 százalékos éves növekedést jelent,

ami akkor is rekordnak számít, ha már az egy évvel korábbi, 2022-es utasszám is meghaladta a 2019-ben regisztrált 16,73 milliós rekordot.

Issam Kazim, a Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing vezérigazgatója a következőket mondta:

– A kínálat széles skáláját, valamint Dubaj biztonságos és elérhető úti célként jelölt hírnevét folyamatosan elismerik, a Tripadvisor Travellers' Choice Awards 2024-es díjátadó gálán már folyamatában harmadszor nyerte el a legjobb úti cél elismerést. A tartós siker tovább erősíti a látogatók bizalmát Dubaj iránt, mivel felgyorsítja a célt, hogy Dubaj egyike legyen a világ három legjobb üzleti és szabadidős városának, ahol egyaránt a legjobb élni és dolgozni. Stratégiailag hasznosítjuk a rendkívül sikeres 2023- as éve során generált jelentős lendületet, hogy a turizmus minden szegmensében növekedjünk, emeljük a férőhelyek számát, mindezt azért, hogy bemutathassuk a város páratlan kínálatát, amely a nemzetközi utazók sokféle preferenciájához és költségvetéséhez egyaránt igazodik.

A Dubai idegenforgalmi ágazatának legfrissebb kutatásairól, betekintéseiről és hivatalos jelentéseiről ide kattintva bővebben is lehet olvasni.

2023 | egyesült arab emírségek | utazás | rekord | látogatók

FOLYTASD EZZEL

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram