Így néz ki a Dubaji Világkiállításra induló magyarok formaruhája

A Dubaji Világkiállításon a Thefour és az Elysian ruháit viseli majd a Magyar Pavilon személyzete. A formaruha-pályázat nyertes öltözeteit csütörtökön mutatták be a sajtónak.

2019-ben az Expo 2020 Magyarország Nkft. pályázatot írt ki a világkiállításon az országot képviselő személyzet formaruháinak megtervezésére. A pályázatra nyolc magyar tervezőt hívtak meg, akik közül az Elysian, a Sentiments, a Thefour és a Tomcsanyi adott be pályázatot a kiírt határidőre.

A kiírás alapján olyan női és férfiöltözéket kellett tervezni, amely kényelmes és praktikus, egész napos aktív viselésre alkalmas, megfelel a dubaji klímának és kulturális hagyományoknak, valamint illeszkedik a pavilon koncepciójához, azaz Magyarország vízkincseinek bemutatásához.

A ruhákat a pavilon munkatársai, a gasztronómiai, valamint a pavilon- és épületkezelő személyzet viseli majd fél éven keresztül, 2021. október 1. és 2022. március 31. között.

A zsűrit az Expo 2020 Magyarország, és a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetői, illetve a divatvilág szakmai képviselői alkották. Döntésük alapján végül nem egy, hanem két tervező, a Thefour és az Elysian kapott lehetőséget arra, hogy felöltöztesse a hazánkat képviselő csapatot.

Az Elysian tervezője, Bódis Boglárka a séfek, felszolgálók és az épületkezelők öltözékét álmodta meg. A tervezés során a fókusz a funkcionalitáson, a kényelmen és az elegancián volt, a formaruhák színvilágában a sötétkék, fehér és a mogyoróbarna dominálnak, díszítőelemként pedig a pavilon arculatának megfelelő motívum jelenik meg. A séfek kabátja klasszikus szabásvonalat, valamint fehér és sötétkék színeket kapott, továbbá minden olyan kiegészítővel el van látva, amelyek a munka során segítik a ruha viselőjét. Az épületkezelők öltözékéről is elmondható, hogy az egész napos kényelmet szolgálja – a mogyoróbarna nadrágot és a sötétkék pólót is praktikus megoldásokkal látta el a tervező.

A Thefour a pavilon munkatársak ruháit tervezte meg. Olyan kollekciót hozott létre, amiben a magyar csapat kényelmesen és magabiztosan tudja képviselni hazánkat. Az arculati színekből a petrolkék, rozéarany, fehér és sötétkék színeket használta, míg az arculati motívumot aszimmetrikusan helyezte fel a ruhákra, ezzel egy kis márkasajátosságot is belecsempészve az öltözékbe. Az egyes ruhadarabok jól variálhatóak, például a női menedzserek blézere egy elegáns és egy casual összeállításban is hordható, míg a férfi menedzserek öltözéke ízlésesen mutat zakó nélkül is. Kihívást jelentett egyszerre igazodni a dubaji etiketthez és éghajlati viszonyokhoz, amit végül egy okos anyagválasztással oldott meg a tervezői csapat: a viszkóz-poliészter-elasztán keverék jó légáteresztő, stabil és könnyed, a sivatag közepén is egész napos kényelmes viseletet jelent.

Az Expo 2020 Magyarország ügyvezetője, Tóth Andrea a sajtótájékoztatón elmondta, azt szerették volna, hogy a formaruhák is illeszkedjenek a pavilon szellemiségéhez, a magyar megjelenés tematikájához és arculatához. A tervezőcsapat kiváló munkát végzett, olyan ruhákat alkotott, amelyek nemcsak elegánsak és szépek, de egyediek is, és tökéletes kiegészítői a képviselni kívánt értékeknek.

A Dubaji Világkiállítás 2021. október 1-jén nyitja meg kapuit. Az esemény százkilencven ország részvételével zajlik, a szervezők 25 millió, jórészt külföldi országokból érkező látogatót várnak.

elysian | világkiállítás | expo2020 | dubaji világkiállítás | thefour

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom