Hihetetlen összegért hirdettek meg egy magánszigetet, de a java csak ezután derült ki róla

Az Egyesült Államokban található Duck Ledges-szigetet nemrégiben háromszázharminckilencezer dollárért, vagyis nagyságrendileg százhúszmillió forintért adták el. A nyugodt oázis megvásárlása azonban nem ment olyan egyszerűen.

A másfél hektáros Duck Ledges sziget nem a trópusi paradicsomban, hanem a kanadai határ közelében, az Acadia Nemzeti Park szomszédságában található.

A part közelében lévő rusztikus magánszigetet azonban nem lehetett csak úgy megvásárolni. A váratlan fordulatról pedig Billy Milliken ingatlanügynök gondoskodott. Ragaszkodott ugyanis hozzá, hogy az érdeklődők egy éjszakát töltsenek a távoli szigeten.

Ennek oka, hogy bár gyönyörű, a sziget a szélsőséges időjárás miatt télen lakhatatlan, és nincs benne folyóvíz sem, így a körülmények egyáltalán nem mondhatók átlagosnak.

Mint sok privát szigetet, a Duck Ledges-t is csak hajóval lehet megközelíteni. Egy igazán komoly érdeklődőt vitt oda a próbanapjára, azonban elállt a lélegzete attól, amilyen látvány fogadta.  A leendő vásárló ugyanis egy hadseregnek is elegendő lőfegyvert vitt magával, a célja pedig az volt, hogy levadássza a sziget élővilágát.

Az ingatlanos nem volt hajlandó eladni neki a Duck Ledges-t,

mivel nem tartotta méltónak a sziget természeti szépségeire,

ehelyett inkább maga vásárolta meg azt.

A csodálatos szigetre egy bájos házat is épített, melynek családja és barátai rendszeres látogatói voltak sok éven keresztül. Élvezték a szabadtéri vacsorákat és a hangulatos tábortüzeket. Amikor azonban megvásárolt egy, a közelben található nagyobb szigetet is, már nem volt elég ideje arra, hogy ápolja Duck Ledges-t.

Így a privát sziget ismét megjelent az ingatlanpiacon.

Úgy tudni, Duck Ledges-t végül egy New Jersey-i masszőr vásárolta meg, aki a próbaéjszakájára csak egy kis hátizsákot vitt magával és ott tartózkodásának ideje alatt végig tisztelte a környezeti kincset, ami a szigeten fogadta. A folyóvíz hiánya miatt nem lakik ott életvitelszerűen, de nyaranta rendszeresen eltölt néhány éjszakát, közben a kis kunyhóban főz, vagy az óceánban úszik és élvezi a természet folyamatosan változó szépségét.

(Forrás: Architectural Digest, fotók: Dean Tyler)

magánsziget | sziget | privát sziget | amerika | usa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom