Ebben a mesés portugál nyaralóban még a robusztus terek is lágyak

Rideg is lehetne, ha nem lenne ennyire finom. Minden teketóriázás nélkül el tudnánk itt nyaralgatni. 

Az Atelier Rua építésziroda alkotta meg ezt a szemrevaló nyaralót Aldeia de Meco apró falvában, Lisszabontól délre. A ház különlegessége, hogy a nappali a „tökéletes négyzet”, amelyből nyílik a négy, saját fürdővel, öltözőszobával és terasszal kialakított hálószoba. Az egyemeletes betonépület akár lehetne nagyon brutalistán hideg és csúf – a végeredmény mégis légiesen gyönyörű.

Az építészek a lehető legkevesebb ajtót akarták a házba, hogy a terek és a ház körüli csodás természet is a lehető legátfolyóbb legyen a házban. A bútorozás is nagyon szépen hozza balanszba a beton keménységét a lágyabb anyagokkal: a krémszínű fotelek, faebédlő és a puha kanapék mind kellemesen kiegészítik a látszóbeton-szerkezetet.

A ház minden részlete elképesztően stílusos: a szabadon hagyott zuhanyzórész, a teraszos kandalló, a kültéri medence mind-mind esztétikus egységben kapcsolódik össze. Nagyon el tudnánk itt nyaralgatni mi is.

Ez is érdekelhet:

Egyszerűen fenomenális ez a műalkotásokkal teli angol villa

A két részből álló ház maga is egy háromszáz éves utazás – a benne található műgyűjteménnyel együtt pedig nemcsak az évszázadokkal, hanem számtalan kultúrával is folytatódik az út.

(Fotók: Francisco Nogueira

Európa | portugál | ház | építészet | brutalista

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom