Ebben a flip flopban úgy lehetünk stílusosak, hogy közben zöldek is vagyunk

A cukornád a cipőgyártás zöld energiája.

A közelmúlt egyik legizgalmasabb és legjótékonyabb divathoz kapcsolódó akciója a Lacoste nevéhez fűződik, akik az ikonikus krokodillogót (vagy egyesek szerint aligátort) környezetvédő okok miatt lecserélték. Helyettük veszélyeztetett állatfajok kaptak helyet egy limitált kiadású kollekcióban, így krokodil (vagy aligátor) helyett szumátrai tigrisek, saolák, jávai rinocéroszok, kaliforniai kondorok és egyéb, kihalás szélén lévő állatfajok tűnnek fel a klasszikus Lacoste-pólókon.

Az Allbirds cég nem cserélte le a logóját, ellenben egy olyan flip flopot állított elő, ami minden más valaha volt flip flopot múlt időbe tesz, ugyanis műanyag helyett cukornádat használtak az elkészítéséhez.

A San Francisco-i brand olyan brazíliai cukornád ültetvényekről szerezte be a cukornádat, amely a termesztés során csak nagyon kevés műtrágyát használ a környezetvédelem jegyében. A cég a brazil petrolkémiai vállalattal, a Braskemmel működik együtt, ők Triunfóban lévő gyárukban olyan intézkedéseket vezettek be, hogy azzal segítsék a növény alapú gyanta előállítását. ráadásul a cukornád gyártás során keletkező mellékterméket úgy dolgozzák fel, hogy közben csak megújuló energiaforrásokat használnak.

Nem csak a talp készül cukornádból, hanem a szíjak egy része is. Poliésztert is használnak, de ezt is megújuló energia segítségével készítek, szóval valóban igyekeztek a karbon lábnyomukat minimálisra csökkenteni.

Az Allbird mögött egy egykori új-zélandi labdarúgó, Tim Brown áll, aki egy Szilícium völgyben dolgozó mérnökkel állt össze 2016-ban, hogy létrehozzák a céget. A Sugar Zeffers flip flop a cégük negyedik fejlesztése, eddigi termékeik merinói gyapjúból és eukaliptuszból készültek.

A flip flop eddig az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Új-Zélandon és Ausztráliában volt elérhető, de októbertől Angliában is kapható lesz.

Ez is érdekelhet:

Sprezzatura – Az olasz titkos fegyver, amivel elegánsabbak lehetünk, mint valaha

Nem minden sprezzatura, ami annak hestegeli magát, avagy a kimódolatlanul kimódolt olasz elegancia nyomába vetjük magunkat, hogy megpróbáljuk megfejteni a titkot.

flip flop | környezetvédelem | sugar zeffers | cukornád

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom