Egy biztos pont a Lánchíd és a Budavári Palota megcsodálásához: megnyitott a Leo

2018-ban kezdődött a Leo pályafutása, mikor a Hotel Clark legfelső emeletét egy remek ötlettől vezérelve tetőbárrá formálták. Azóta sok víz lefolyt a Dunán (innen aztán látszott is...), és a tavalyi szezon után a 2020-as nyarat immár új koncepcióra építve kezdték meg. Egyelőre még csak finoman nyitnak, de már lehet asztalt foglalni és válogatni a gin-tonikok közül. Azt mondják, magaslaton jobban üt. És ha mindehhez a Lánchíd vagy a Budavári Palota a háttér...

Adott egy olyan tetőterasz, amelyre a szálloda vendégein kívül is bárki felmehet, amennyiben engedi a kapacitás. Ráadásul mindez olyan környéken, amihez foghatót aligha találni a régióban. Legalábbis mi nem tudunk ennyire pazar kilátással bíró bárról sem Prágában, sem Bécsben, sem Ljubljanában. Természetesen a közeli nagyvárosoknak Lánchídja sincs, de ez már egy másik történet, hogy nekünk mi áll a legközelebb a szívünkhöz.

A Leo idővonala tehát 2018-tól íródik, ám a képletben idén már nincs benne Hlatky-Schlichter Hubert, akinek a most is remek Kioskot, vagy az egykori BeefBart köszönhettük. Új a csapat, ezáltal újak az elképzelések is, és ha azt gondolnánk, hogy még komplexebb, összetettebb fokozatra kapcsoltak, akkor tévedünk, hiszen inkább letisztázták a rooftop bárt. Mit jelentsen ez?

Hangsúlyosabb báréletre kell számítanuk odafent, és ízletes, ám feltűnés nélküli bárfalatokra.

Olyanokra, amelyeket éhség esetén szívesen fogyasztunk, de mégsem lopják el a show-t a kilátástól és az italokról. Mindemellett persze alapvetés a törődő vendéglátás.

Szerintünk egy rooftopra nem feltétlenül jóllakni jár fel az ember, inkább gyönyörködni a kilátásban, barátokkal lenni, és koccintani.

Annál is inkább, mert az ilyen típusú helyek inkább állomások, kis jutalomfalatok, mintsem egész estés programok. Persze, senkit sem tántorítunk el attól, hogy még nappal menjen fel és naplementéig maradjon – megvárva a Lánchíd fényeinek felkapcsolását –, de a limitált helyek miatt érdemes másokra is gondolni.

Ha a gin-tonik variációk mellé mégis falatoznánk, akkor ajánljuk a ház Cézár salátáját, csirkével vagy garnélával. Klasszikus darab, amolyan megunhatatlan. Jó ötlet a burgerek triója, így nem kell vállalhatatlanul nekiesni egy kétkezes óriásnak, egészen decensen elfogyasztható a hármas. Ráadásul vega változatot is kínálnak, sajt helyett zöldségpogácsával. Nem hiányozhat a menüről a lazac, de a házi tésztaételek sem, hiszen vannak, akik mégis jobban megéheznek a magaslati levegőn. Nekik ajánljuk a végére a túrógombócot.

Egyelőre csendes a nyitás, hiszen az apróbb simítások még hátravannak, de ha koccintanánk a város és a Lánchíd fölött, akkor adott, hogy a Leónál vendégeskedjünk. Ráadásul idén már előkészítették a négyévszakos nyitvatartást, hiszen komoly, mégis légies és nem zavaró tetőszerkezetet kapott a bár – ezért esőben, hóban, fagyban is bámulhatjuk majd tőlük Budapest csodáit.

Ez is érdekelhet:

Megnyílt Budapest első medencés rooftop bárja, ahol akár a vízben is koktélozhatsz

Sok már a tetőterasz a városban, de ilyen még egy sincs!

(Fotók: Zombori András, Leo)

nagy sztori | budapest | leo | rooftop | bár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom