Ebben az amerikai városban alig négyszáz forintért is ingatlanhoz lehet jutni

A marylandi Baltimore életre szóló üzleti lehetőséget kínál: magánszemélyek vásárolhatnak ingatlant egyetlen dollárért, azaz átszámítva 370 forintért. 

Jelenleg több száz üres ingatlan van a baltimore-i önkormányzat birtokában, egy nemrégiben elfogadott program keretében ezeket árusítanák ki hihetetlen áron, csupán egyetlen dollárért.

A BuyIntoBmore nevű kezdeményezés értelmében a listán szereplő ingatlanokat egy dollárért vásárolhatják meg azok a személyek, akik az otthonokat elsődleges lakóhelyükként tervezik használni. Az ötven főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató nonprofit szervezetek ezer, míg az ennél több alkalmazottal működő szervezetek háromezer dollárt fizetnének.

Az egy dolláros lakások megszerzésének van néhány feltétele.

A vásárlóknak el kell kötelezniük magukat az ingatlan helyreállítása mellett, és legalább kilencvenezer dolláros megtakarítással kell rendelkezniük. Az érdeklődők április 1-jén kezdhették meg a pályázatok benyújtását, amelyek feldolgozása folyamatosan zajlik.

Az ingatlanokat akkor ítélik oda, ha a pályázó sikeresen átesett az átvilágítási folyamaton. Ha ugyanarra az ingatlanra több pályázatot is benyújtott, és mindenki sikeresen vette az első akadályt, az elbírálás a pályázat beérkezésének sorrendjében történik meg.

Nem ez az első alkalom, hogy az amerikaiak meglepő módon juthatnak ingatlanokhoz. Baltimore az 1970-es években is kísérletezett egy hasonló programmal, a New Jersey állambeli Newark pedig idén januárban sorsolás útján választotta ki azokat a lakosokat, akik szintén egy dolláros otthonhoz juthattak hozzá.

(Forrás: Architectural Digiest, fotók: Getty)

egy dolláros ingatlan | usa | baltimore

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram