Egy kis útmutató a mosdókagyló kiválasztásához

Amennyiben sorra kellene venni azokat a fürdőszobai kiegészítőket, szanitereket, melyek a legnagyobb jelentőséggel bírnak, akkor minden bizonnyal többek között a mosdókagyló is szerepelne ezen a listán.

 

Elvégre anélkül nehezen lehetne megoldani olyan alapvető tevékenységeket, mint amilyen például az arctisztítás vagy a fogmosás. Manapság meglehetősen széles kínálatból választhatunk, aminek rengeteg előnye van, ugyanakkor a bő választék komoly dilemma elé is állíthat bennünket.

Elég csak megtekinteni a Global Viva Market mosdókagyló kínálatát, hogy lássuk, milyen sokféle különböző kialakítású modell közül választhatunk. Mai cikkünkben a döntés meghozásában kívánunk segíteni néhány hasznos gondolattal, tudnivalóval.

Beépíthető vagy különálló legyen a mosdókagyló?

Mindenekelőtt azt érdemes eldönteni, hogy milyen típusú mosdókagylót szeretnénk. E tekintetben általában az egyéni ízlésünk, illetve az otthonunk már kialakult vagy kialakulófélben lévő stílusa a mérvadó.

És persze a megfelelő típus kiválasztását érdemes a praktikum szempontjából is megfontolni. A beépített mosdókagylók a beépítés miatt helyet vesznek el a mosdószekrényből, így annak felső része nem, vagy csak korlátozottan pakolható, például apróbb tárgyakkal.

Ezzel szemben, ha különálló típust választunk, akkor van lehetőség arra, hogy a mosdókagyló kicsit feljebb kerüljön elhelyezésre. Alatta pedig így elfér egy olyan szekrény, ami teljes egészében lehetőséget ad a tárgyak tárolására, rendszerezésére.

Még egy fontos kérdés: hol lesz elhelyezve?

Természetesen mielőtt bármelyik mosdókagylót kiválasztanánk azt is célszerű átgondolnunk, hogy hol és hogyan tudjuk elhelyezni.

Manapság ugyanis a hagyományos, fal síkjánál elhelyezhető típusok mellett rendelkezésre állnak a sarokba szerelhető változatok is. Ezek különösen a kis alapterülettel rendelkező fürdőszobákban tesznek jó szolgálatot, ahol fontos, hogy helytakarékosan tervezzük meg a berendezést.

A méret tekintetében is van választási lehetőségünk, ami szintén nagy előny, hiszen a szűkebb fürdőkben sok helyet megspórolhatunk egy kisebb fajtával.

Milyen legyen a mosdókagyló formája?

Nemcsak a mosdókagyló kialakítását, elhelyezését és méretét érdemes megtervezni, hanem annak formáját is. Szögleteset, kerek, illetve gondola formájú típust is választhatunk attól függően, hogy melyik nyeri el a tetszésünket, illetve melyik illik a legjobban a környezetbe.

Ne hamarkodjuk el a döntést!

Egy mosdókagyló megvásárlása mindig hosszú távra szól, hiszen egyikünk sem szeretné lecserélni egy-két év múlva. Éppen ezért fontos, hogy ne hamarkodjuk el a döntést, gondoljuk át alaposan a lehetőségeinket, igényeinket, és kizárólag olyan kínálatban nézelődjünk, ahol magas minőségű szanitereket találunk.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom