Egy óra az élvonalban a tudás és a kinézet terén

Néhány évvel ezelőtt hatalmas változás ment végbe az órapiacon. Ez a változás még annál is komolyabb volt, mint ami a mobiltelefonok elterjedésével járt. Az óragyártókat ugyanis az első sokk a mobiltelefonok használata miatt érte. Többen ugyanis azt jósolták, hogy a telefonokon megnézhető idő miatt az órák viselése visszább fog szorulni. Szerencsére nem lett igazuk és az órák továbbra is ott figyeltek az emberek csuklóján.

Az utóbbi változás viszont ennél komolyabb aggodalomra adott okot. Az okosórák robbanásszerű megjelenése és hatalmas népszerűsége szintén előrevetítette a hagyományos órák visszaszorulásának lehetőségét. És hogy mi történt, és hogyan reagált erre az egyik legnagyobb márka? Cikkünkből kiderül.

Az óraviselési szokások

A felmérések azt mutatják, hogy az emberek többsége ragaszkodik az óraviseléshez, mint például az Órashop.hu Casio óráihoz. Ez jó hír mind a hagyományos, mind pedig az okosórák gyártói számára. Az emberek ugyanakkor az óraviselést ma már nem elsősorban az idő megtekintése céljából tartják fontosnak, hanem azért, mert divatos kiegészítő, illetve jelentős státusszimbólum.

Az okosórák elsősorban az egészségmonitorozással tartják fogságban az embereket, míg a hagyományos órák továbbra is az igényes megjelenés jelképei. Az okosórák változtatható digitális számlapjai azonban nem kelhetnek versenyre a hagyományos órák kifinomult, részleteiben is megtervezett és kivitelezett számlapjaival.

A Casio reakciója

A Casio észlelte az okosórák előretörését, azonban kezdetben úgy döntött, hogy nem veszi fel velük a versenyt, és marad a megszokott hagyományos, magas minőségű hagyományos órák gyártásánál. A Casio elfogadta, hogy az órák átkerültek a divatvilág kategóriájába, és elsősorban az öltözék kiegészítésére és az elegáns megjelenés biztosítására szolgálnak.

A Casio megtartotta a modelljeit a hagyományos világban, azonban az egyik modelljét, a G-SHOCK-ot elkezdte felkészíteni az okosvilág kihívásaira. A G-SHOCK korábban is mindig a legmagasabb technológiai újításokat kapta meg a Casio mérnökeitől, ezért döntöttek úgy, hogy ez a modell fogja képviselni a Casiot az “okospiacon”. A G-SQUAD pulzusméréssel és edzésfunkciókkal rendelkezik, jelzi a bejövő üzeneteket, hívásokat és Bluetooth-al kapcsolódik a telefonhoz.

A Casio folyamatosan a modernizáció útján jár

A Casio mindig is úttörőnek számított az óragyártás területén, ha valami új technológiáról volt szó. A Casio alkalmazott először LED kijelzőt, fejlesztett ki több időzónás megjelenítést, és tett óráiba GPS-t vagy Bluetooth-t. A G-SQUAD pedig az első lépése az okosórák világában.

 

A Casio a széles modellválasztéka révén tehát minden szegmens ízlését ki tudja szolgálni. Talán nem véletlen, hogy ma már az okosórák gyártói próbálják a hagyományos design-t leutánozni, hiszen egy magas minőségű, klasszikus kinézetű óra mellett nem tudnak labdába rúgni.

A hagyományos órák piaca tehát továbbra is stabil, köszönhetően annak, hogy az emberek szeretik az órákat, és szívesen hordják a klasszikus változatot is.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom