Egy sima fürdés is valóságos meditáció ebben a dizájnerotthonban

Hajdanán egy ruhagyár működött a viktoriánus épületben, amelybe Amanda Levete beköltözött. Először a bejárati lépcsők mögötti tágas tér tűnt fel neki, aztán kiderült, mennyi mindent lehet kezdeni egy ilyen házzal.

Levete a karrierje kezdetén az ünnepelt modernista építész, Richard Rogers irodájában dolgozott, később pedig a saját maga alapította Future Systemsszel megcsinálta a szerencséjét. Tíz éve útjára indította az AL_A stúdiót, amely azóta olyan jelentős megbízásokat kapott, mint a londoni Victoria & Albert Museum bővítése.

De maradjunk csak a néhai ruhagyárnál! Ez ma már Levete otthona, az igazi otthon, tágas nappalival, rengeteg ívvel, amelyek egyből barátságossá varázsolják a belső tereket, és egy afféle válogatással a legfontosabb személyes tárgyakból. Merthogy

„túl sok képünk volt, ami valójában devalválja az egyes képek jelentőségét”.

Ezenkívül jutott egy külön szoba kizárólag könyveknek, amiről a dizájner úgy érzi, a „személyes történetemet találom ott”. A fürdőszobában pedig fent, a kád fölött van egy ablak, így egy fárasztó nap végén a kádban elheverve bámulhatja a felhőket Levete, aki érthetően „hihetetlenül békés, nyugodt” érzésnek nevezte ezt.

lakás | design | video | amanda levete | fürdőszoba

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom