Eltörli az Egyesült Államok ezt az idejétmúlt beutazási követelményt

Mint a kormányzati közleményből kidertül, már más fázisban járnak a Covid-intézkedések.

Az Egyesült Államokba 18 hónapig csak azok utazhattak, akik megkapták a teljes oltási sort. Ennek most vége, május 11-én, csütörtökön ugyanis megszűnik a Covid miatt bevezetett közegészségügyi vészhelyzet, a következő naptól,

május 12-től pedig újra szabadon utazhatunk a tengerentúli országba.

Amerika 2021 novemberében nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, és a légitársaságok azóta kérték az oltási igazolásokat a nemzetközi utazóktól. Azonban, mint most a Fehér Ház elmondta, az intézkedés lelassította az új változatok behurcolását és terjedését, így az egészségügyi rendszernek volt ideje, hogy hatékonyan kezelje a betegeket.

Az oltás igazolására vonatkozó követelmény pedig egyre kevésbé kompatibilis a világ többi részén érvényben lévő szabályozással.

Bár eggyel kevesebb a szabály, alapvetően rengeteg mindent be kell betartani a biztonság érdekében az amerikai reptereken. De ez nem akadályozza meg az utasokat abban, hogy illegálisnak minősülő tárgyakat próbáljanak átcsempészni az ellenőrző pontokon. Íme, a legfurcsább reptéri zsákmányok.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

 

szabályok | beutazás | utazás | covid | oltás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom