Hat métert nőtt az Eiffel-torony tíz perc alatt – Így lehetséges ez

Párizs ikonikus látványossága olyan változáson ment keresztül, amely a teljes magasságára is hatott.

Az Eiffel-tornyot, a francia főváros legfőbb nevezetességét a múlt héten új digitális rádióantennával szerelték fel. Ez hosszabb, mint az előző volt, így

a torony tulajdonképpen hat métert nőtt, mai magassága 330 méter.

Az antennát egy helikopter segítségével szerelték fel, hogy javítsa a digitális rádiólefedettség minőségét Párizsban és az Île-de-France régióban.

Természetesen nem ez az első alkalom, hogy a torony hozzájárult a rádiózáshoz és a televíziózáshoz. Korábban a tetején egy zászlórúd volt megtalálható, ám 1924-ben a párizsiak televízióantennákra és meteorológiai berendezésekre cserélték azt.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=pGpJO6x_m1M&feature=emb_title

1957-ben új, modern adóvevőket szereltek fel, 2000-ben pedig egy Ultra High Frequency antennát kapott. Minden egyes cserét követően a torony nőtt pár métert.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)

párizs | Eiffel-torony | franciaország | antenna

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom