Eladóvá vált a legendás connecticuti villa, a toszkán stílusú Stormfield

Piacra dobták 4,2 millió dollárért Mark Twain – valódi nevén Samuel Langhorne Clemens – egykori, toszkán stílusú otthonát.

A missouiri születésű amerikai író, újságíró és humorista hetvenkét éves korában vásárolta meg a connecticuti birtokot, amelyet Stromfieldnek hívott. Külön érdekesség, hogy az ingatlan a nevét egyik rövidebb művének – Captain Stormfield's Visit to Heaven, azaz Stormfield kapitány látogatása a mennyben – főhőséről, Elias Stormfield kapitányról kapta. Sajnos nem sokáig élhetett a Redding mellett található birtokon: két éven belül elhunyt.

Samuel Clemens 1906-ban ismerte meg Albert Bigelow Paine önéletrajzírót New Yorkban, akkor határozta el, hogy megveszi Paine 195 hektáros birtokát. Az üzletet még az év tavaszán nyélbe ütötték, majd az író

John Mead Howells építészt kereste fel azzal a tervvel, hogy szeretné, ha az épületből egy toszkán stílusú villát faragna.

Az átalakítások mintegy két éven át tartottak.

A házat mintegy tizenöt évvel később tűzvész sújtotta, az első világháború után azonban sikerült felújítani – a renoválás során próbálták megőrizni az épület eredeti sajátosságait, megtartani az oszlopait és a falait.

A házban négy hálószoba és hat fürdőszoba található, az egyik szobát pedig könyvtárrésznek alakították ki.

A nappalit egy fagerendás mennyezet, az olvasósarokkal ellátott kandallórész, valamint a márványpadló teszi igazán különlegessé.

Az ingatlan része emellett egy medence, egy három autónak is otthont  nyújtó garázs, egy vendégház is, valamint egy méretes terasz is.

Ez is érdekelhet:

Lenyűgöző titkokat rejt ez a hetvenes évekbeli siló

Amikor Cristhoph Kaiser megpillantotta ezt a hetvenes évekbeli, craigslisti silót, először azt gondolhatta, hogy a gabonatárolási gondjai véget is érnek. Aztán némi utánajárás és inuitív pillanat után arra jutott, hogy egy zseniális otthont is létrehozhat belőle.

(Forrás: Forbes, Otthon)

mark twain | ingatlan | otthon | ház | Samuel Langhorne Clemens

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom