Kiderült, hol a legelégedettebbek az életükkel az európaiak

Az EU-lakosok egy egytől tízig terjedő skálán átlagosan 7,1-re értékelték az életükkel való elégedettségüket – ez derült ki az Eurostat legfrissebb jelentéséből.

Az Európai Unió statisztikai hivatalának beszámolója szerint a 15-29 év közötti uniós állampolgárok alapvetően jóval elégedettebbek az életükkel, mint a hatvanöt év felettiek. A jelentésből kiderült az is, hogy

az Ausztriában, Finnországban és Lengyelországban élők körében a legnagyobb az elégedettség.

Íme, a top tíz ország az uniós állampolgárok elégedettsége alapján (zárójelben az elégedettségi skálaértékkel)

  1. Ausztria (7,9)
  2. Finnország (7,7)
  3. Lengyelország (7,7)
  4. Románia (7,7)
  5. Belgium (7,6)
  6. Hollandia (7,6)
  7. Szlovénia (7,5)
  8. Csehország (7,4)
  9. Írország (7,4)
  10. Málta (7,4)

A legkevésbé a Bulgáriában, Németországban, Görögországban, Lettországban és Horvátországban élők elégedettek az életükkel. Kiemelendő, hogy Bulgária kivételével minden országban az élettel való elégedettség átlagos megítélése hat felett volt, ami azt jelenti, hogy az EU-ban a legtöbb ember inkább elégedettnek, mintsem elégedetlennek vallotta magát.

Megvizsgálták az európai városokat is az elégedettségi szint alapján. Ebből a szempontból Zürich, Koppenhága, Groningen, Gdansk, Lipcse, Stockholm, Genf, Rostock, Kolozsvár és Braga teljesített a legjobban.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

város | eurostat | ország | elégedettsége | Európa

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom