Kiderült, meddig marad az ellenőrzés a szlovén-olasz határon

Olaszország október 21-én vezette be a határellenőrzést eredetileg október 30-ig. Matteo Piantedosi belügyminiszter szerint azonban a tíz napos ellenőrzés nem elég.

Valószínűleg egészen az év végéig kiterjesztik a kontrollt, mivel az ország attól tart, hogy a balkáni útvonalon átutazó bevándorlók között nagyobb eséllyel érkeznek terroristák is.

Az ország a Schengeni határellenőrzési kódex 28. cikke szerinti sürgősségi eljárás keretében értesítte az európai vezetőket a döntéséről, amelynek nyomán nem sokkal később Szlovénia is határellenőrzést vezetett be a Magyarországgal és Horvátországgal közös határszakaszain.

Olaszországban összesen ötvenhét közúti és vasúti határátkelőt ellenőriznek Gorizia, Trieszt és Udine megyékben.

A belügyminiszter szerint a szlovén és a horvát hatóságokkal együttműködve igyekeznek minimalizálni a döntés utazókra gyakorolt hatását. Hétfőig összesen 3142 személyt és 1555 járművet ellenőriztek, hatvanhat illegális bevándorlót találtak és két embert letartóztattak. A belügyminiszter november 2-án találkozik szlovén és horvát kollégáival, hogy megvitassák a határrendészeti együttműködést.

Olaszország és Szlovénia nemcsak a határellenőrzés kapcsán működik együtt, hanem ebben a szép közös projektben is. Az ellenőrzés viszont ezen a magyar határszakaszon is marad még.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

olaszország | határellenőrzés | schengen | szlovénia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom