Előkelő helyen zárt Budapest ebben az európai tisztasági versenyben

A koronavírus-járvány előtti időkben kis túlzással eszünkbe se jutott arra gondolni, amikor szobát foglaltunk egy hotelben, hogy idegenekkel osztjuk meg a fürdőt, vagy olyan ágyban alszunk, melyben előtte mások pihentek. Mostanra azonban jelentősen felértékelődött a higiénia, ha utazásról van szó. Mindezeket szem előtt tartva a ShowersToYou.co.uk összegyűjtötte a legtisztább szállásokkal rendelkező európai fővárosokat, hogy segítsenek a következő kiruccanás megtervezésében.

Az oldal az Airbnb, a Booking.com és a TripAdvisor értékeléseit felhasználva átlagolta a népszerű európai fővárosokban található szálláshelyeket.

Ezek alapján a legtisztább európai főváros címet Lisszabon viselheti, amely 4,79-es átlagot tudott felmutatni.

A portugál főváros a fentebb említett három weboldal közül az Airbnb-n kapta a legmagasabb értéket, átlagban 4,89 csillagot. A szöveges értékelések kiemelik a szobák kiemelkedő tisztaságát és ápoltságát, és hogy mindenhol ügyelnek a kötelező maszkviselésre, valamint a kézfertőtlenítésre.

A második helyen holtverseny alakult ki Prága és Zágráb között, mindkét főváros 4,74-es átlagértékelésben részesült.

Az első tízben egyébként Berlin és Athén társaságában Budapest is helyet kapott, a három főváros 4,68-as mutatóval holtversenyben tizedikként zárt.

Ha csupán az Airbnb-n látható számokat nézzük, a horvátországi Zágráb tekinthető a legtisztább európai fővárosnak 4,93-os átlagával. A vendégértékelések ragyogóan tisztaként hivatkoznak rá. Itt Budapest kiemelkedően teljesített, 4,90-es átlagpontszámával Moszkvával, Madriddal és Amszterdammal együtt ezüstérmes lett.

Zágráb a Booking.com-on is hódított, átlagban 4,67-os értékelésével a szállásfoglaló oldal legjobbjaként hivatkozhatunk rá, megelőzve a lengyelországi Varsót és a portugáliai Lisszabont. A TripAdvisor felhasználói szerint pedig leszámolva a piszkos és büdös sztereotípiával, Párizs végzett az élen, Lisszabon és London előtt.

Budapest, Budapest, te csodás

A Big 7 Travel nevű utazási oldal összerakott egy ötvenes rangsort arról, mely városokban adottak igazán a feltételek a távmunkához. A győztes Tallinn lett, de a  toplistán Budapest is helyet kapott. Az Ingatlan.com azt nézte meg, melyek Budapest legdrágább és legolcsóbb utcái, de az is kiderült, milyen szavak illenek leginkább Budapesthez.

(Forrás: Traveldailynews.com, fotók: Pixabay)

 

 

főváros | tripadvisor | értékelés | booking | legtisztább

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom