Ma, március 30-án van az idei első nyári nap: a Dél-Alföld több mérőállásán a hőmérséklet elérte a 25 fokot

Meteorológiai szempontból a mai az idei első nyári nap.

Késő délelőtt a Dél-Alföldön egy-egy meteorológiai mérőállomáson már elérte a hőmérséklet a 25 Celsius-fokot,

így idén március 30-án lett meg először a nyári nap

– írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán. Hozzátették: nyári napnak azt nevezik, amikor a hőmérséklet csúcsértéke meghaladja a 25 Celsius-fokot.

Szerintük egyébként van esély arra is, hogy megdől a március 30-ára vonatkozó melegrekord; a Hajdú-Bihar megyei Szerepen 1911-ben ezen a napon 26,9 fokot regisztráltak.

(A kiemelt kép illusztráció, forrás: Unsplash)

25 fok | időjárás | meteorológia | dél-alföld | nyár

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram