Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy

Jeff Bezos mellett ülhet a licit győztese.

4,8 millió dollárról sikerült feltornázni 28 millió dollárig az online aukción az első űrrepülőjegyek árát.

A mindössze 10-15 percig tartó űrút minden percéért nagyjából két millió dollárt fizet majd a licit nyertese.

Heteken át zajlott az online aukció, melynek végén 28 millió dollárért, vagyis több mint 8 milliárd forintnak megfelelő összegért elkelt az első privát űrrepülésre szóló jegy a New Shepard fedélzetén - írja a CNET-re hivatkozva a HVG.

Az Amazon tulajdonosa, Jeff Bezos által alapított privát űrrépülési szolgáltató cég, a Blue Origin által felkínált lehetőségért befolyó összeget

a cég nonprofit alapítványán keresztül a tudományos pályára készülő fiatalok oktatásának a támogatására költik majd.

Az aukció 4,8 millió dollárról kezdődött, de arról, hogyan zajlottak az utolsó licitek, arról online tudósítás is készült. 159 országból 7600 ember jelentkezett be a történelmi jelentőségű repülésre, de a tényleges licitben végül csak húsz ember részt és mindössze tíz percig tartott. A nyertes vásárló nevét még hetekig nem hozzák nyilvánosságra, de a legvehemensebben ajánlatot tevő vásárlójelölteknek felajánlják, hogy felkerülhetnek egy következő gépre.

Az utazás maga mindössze 10-15 percig tart majd, így a vásárló percenként nagyjából két millió dollárért utazik majd az űrrepülőgépen, melynek újtát végig automatikus rendszer irányítja majd. Az űrrepülőn egyébként hat hely, van melyek egyikét maga a cég alapítója, a világ leggazdagabb embere Jeff Bezos foglalja majd el.

Ha az űrbe nem is, de nagyon sok csillagos éjszakákért és sztratoszférikus pezsgőélményekért egy icipicit olcsóbban tudjuk, hová kell menned.

(Fotók: Unsplash, forrás: HVG)

licit | ár | Jeff Bezos | repülőjegy | űrrepülő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom