Érdekes cselt vetne be egy debreceni vendéglátós, hogy kinyithasson

A debreceni Lagúna tulajdonosa, Antal Lajos alkalmazottakként jelentené be a vendégeit, hogy jogszerűen tartózkodhassanak a presszójában.

Az állásokat meg is hirdette a különböző pozíciók betöltésére:

billiárdasztal-tesztelőnek hat–nyolc főt, sörpadtesztelőnek továbbá harminc–negyven főt venne fel.

A debreceni presszó utoljára november 10-én volt nyitva – a vállalkozó tartalékai elfogytak, a vendégei pedig tűkön ülve várják a nyitást.

„Szeretném ezt úgy véghez vinni, hogy jogkövető magatartást tanúsítok, és ezért találtam ki ezt. Kicsit viccesen hangzik, de valójában meg is lehetne csinálni, hogy aki vendég és bejelentkezik, felveszem alkalmi munkaadói kiskönyvvel. Így mint dolgozó tartózkodhat a vendéglátó helyen” – nyilatkozta Antal Lajos az ATV-nek.

A tulajdonos azért nem él álomvilágban: tisztában van vele, hogy ha az ötlete meg is valósulna, valószínűleg megbüntetnék, a bírságot pedig nem tudná kifizetni. Ugyanakkor szeretne tenni valaki a kialakult nehéz helyzet ellen, és azt reméli, másokat is inspirálhat vele.

Márciusig nincs remény az éttermek számára

Az, hogy a vendéglátósok egyre kétségbeesettebbek, érthető, ugyanis egészen márciusig fennmaradnak a jelenleg érvényben lévő korlátozások, így az éttermek, vendéglátóhelyek, színházak, mozik, sportlétesítmények is zárva maradnak. A vendéglátósok szerte a világban nehéz helyzetben vannak: egy mexikói vendéglátós szerint vagy kinyitnak, vagy meghalnak, míg Lengyelországban kisebb lázadásba fogtak az érintett vállalkozók, akik az érvényben lévő korlátozásokkal ellentétben úgy döntöttek, hogy kinyitnak. És úgy tűnik, sikerrel jártak:

(Forrás: ATV)

sör | lagúna | vendéglátós | presszó | vendéglátószektor

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom