Érzékeny a gyomrod? Az alábbi tippek neked ajánlottak!

Sokan szenvednek a gyomorégéstől. Gyakran azt sem tudják, hogy pontosan mi okozhatja, ezért nem is nagyon tudnak vele mit kezdeni, ezért kanálszámra szedik rá a szódabikarbónát. Az alábbiakban adunk pár kevésbé ismert tippet arra, ami okozhatja a problémát.

Ételérzékenység

Kenyeret szinte mindenki eszik. A glutén- és az élesztőérzékenység is okozhat el nem múló gyomorégést. Ha semmi mástól nem hajlandó elmúlni a gyomorégésünk, akkor legyen az az első, amit megpróbálunk, hogy egy időre abbahagyjuk a gluténtartalmú és élesztővel készített pékáruk fogyasztását. Hasonló problémát még a tejtermékek is okozhatnak, habár ott általában más tünetek jelentkeznek, viszont mindannyian máshogy reagálhatunk. Tehát ez sem zárhatjuk ki ebben az esetben.

Nem bírjuk a savasságot

Van, akinek sem allergiája, sem más baja nincs szimplán csak érzékenyebb a gyomra. Ez általában személyfüggő, hiszen mindannyian máshogy reagálunk bizonyos ételekre. Ha gyakran tapasztalunk gyomorégést, akkor felejtsük el a kotyogós kávéfőző használatát, vagy erősen feltejezve igyuk belőle a kávét. A kotyogós kávéfőző ugyanis sokkal savasabb kávét produkál, mint például a kapszulás. Hasonló a helyzet akkor is, ha olyan paradicsomos ételeket eszünk, amiben nincs semmiféle tejtermék. A paradicsom megfőzve ugyanis szintén savassá válik, ahogyan például a sóska. Az ilyen savas ételeket tejszínnel habarjuk be, vagy egy minimális szódabikarbónával tompítsuk a savasságot. Akkor biztos, hogy jó lesz a gyomrunknak.

Stressz és kialvatlanság

Mindkettő emelkedett gyomorsavtermelést okoz. Pihenjünk eleget, és tanuljunk meg valamilyen relaxációs technikát. Ez utóbbi egyébként akkor sem árt, ha nincs semmi probléma a gyomrunkkal, ugyanis rengetegféle betegség melegágya lehet. Kezdjünk el mozogni, az oldja a stresszt és segít a gyomor működésének helyreállításában is.

Kerüljük a túl sok feldolgozott élelmiszert

A gyomorégés a túl sok bevitt adalékanyagtól is létrejöhet. A glutamin például köztudottan felerősíti az ízeket, és a sósat is sokkal sósabbá teszi. Emiatt a felvágottak és sok más élelmiszer sokkal erősebb fűszerezésű lesz. Az erős fűszer pedig irritálja a gyomor nyálkahártyáját, na meg a sok mesterséges adalékanyag is. Ha tehetjük, kerüljük őket és inkább készítsük el házilag az egészséges verziójukat.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom