Esterházyakhoz köthető különös kincsekből nyílik kiállítás ősszel a MET-ben

A világhírű Metropolitan Museum of Art (MET) az Esterházy Magánalapítvány és a Kunsthistorisches Museum gyűjteményének darabjaiból rendez kiállítást New Yorkban

A Marking Marvels. Art, Technology and Entertainment at the Courts of Europe címmel megrendezendő kiállításon a barokk és reneszánsz kor különleges műtárgyait, technikai ritkaságait mutatják be, főként a kismartoni Esterházy Privatstiftung (Esterházy Magánalapítvány), a bécsi Kunsthistorisches Museum (Művészettörténeti Múzeum) valamint a Staatliche Kunstsammlungen Dresden (Drezdai Állami Műgyűjtemények) kölcsönöztek műtárgyakat.

A tárlaton a világ negyven különböző múzeumának több mint kétszáz tárgyában gyönyörködhetünk. A bécsi Kunsthistorisches Museum a Habsburg-ház császár-királyi gyűjteményéből származó különösen értékes darabjaival, a Staatliche Kunstsammlungen Dresden (Drezdai Állami Műgyűjtemények) Grünes Gewölbe múzeuma a Szász királyság korabeli műtárgyritkaságaival, az Esterházy Privatstiftung barokk ezüstbútor-gyűjteményével és Fraknó várának kincseivel (például a 17. századi barokk ötvösmunkák egyik legjelentősebb művével, David I. Schwestermüller Párisz ítéletét ábrázoló ezüstasztalával) az egykori európai udvartartásokat reprezentálják.

A kiállítás 2019. november 18. és 2020. március 1. között látható a MET-ben.

Ez is érdekelhet:

A szocializmus még sosem volt annyira szürreális, mint most

Hegedűs 2 László, az egyik legizgalmasabb hazai képzőművész új tárlata Prága után Budapesten látható.

(Fotók: Cornelia Gobauer, Fotocredit Esterhazy)

barokk | met | Metropolitan Museum of Art | esterházy család | kincsek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom