Kiderült, kik a nagy nyertesei és vesztesei az újjáéledő utazási kedvnek

Az európai turizmus 2023-ban visszatért a pandémia előtti szintre - ez derült ki az Európai Utazási Bizottság, azaz az ETC jelentéséből.

Az Európai Utazási Bizottság legfrissebb beszámolója szerint az inflációs nyomás ellenére erőteljes fellendülésen ment keresztül az EU turizmusa. Ennek köszönhetően pedig 2023 év végére már megközelítette a koronavírus-világjárvány előtti szintet. Bár a külföldi turisták és az eltöltött vendégéjszakák száma valamivel a 2019-es adatok alatt marad,

a Európában továbbra is nagy a kereslet az utazás iránt.

Miguel Sanz, az ETC elnöke szerint a 2023-as turisztikai fellendülés lökést adott az európai gazdaságoknak is, azonban egyben nyomást is jelent az ágazat fenntarthatóságának fokozása érdekében.

A jelentés szerint megfizethetőségük miatt a dél-európai úti célok a legnépszerűbbek, különösen

Szerbia, Portugália, Montenegró, Törökország és Málta idegenforgalma növekszik dinamikusan.

Ezek mellett jelentős fellendülés volt tapasztalható Izlandon és Hollandiában, míg az Oroszországgal határos kelet-európai úti céloknak nehezebb a dolguk, esetükben a fellendülés lassabb lesz.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

statisztika | pandémia | turizmus | Európa | idegenforgalom

FOLYTASD EZZEL

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom