Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

A világ legtávolibb éttermei igazi különlegességekre csábítanak. Összegyűjtöttük a leghíresebbeket, amelyek között sarkvidéki helyek, vulkánmenti fine dining, és elképesztő természeti környezetben található éttermek is akadnak.

El Diablo (Teguise, Spanyolország)

Az El Diabolo étterem valóban egyedülálló konyhát vezet, hiszen az ételt egy vulkáni kráteren készítik. A panorámás helyről gyönyörű kilátás nyílik a lanzarotei Timanfaya Nemzeti Park túlvilági, látványos sziklás és vörös tájára.

The Old Forge (Inverie, Skócia)

Mielőtt kocsmává alakították volna, az Old Forge kovácsműhely volt. A Guinness-rekordok könyve szerint az Inverie faluban található étterem a "Nagy-Britannia legtávolabbi pubja", ahová utak sem vezetnek. A kocsmát egy kiadós túrával vagy helikopterrel lehet csak megközelíteni, a kirándulás fáradalmaiért azonban a hagyományos skót ételek jelentik a jutalmat.

The Ithaa Undersea Restaurant (Maldív-szigetek)

Az Ithaa Undersea étterem öt méterrel az Indiai-óceán felszíne alatt található a Maldív-szigeteken, amit egy üvegalagúton lehet megközelíteni. Az étteremből lélegzetelállító kilátás nyílik a környező korallzátonyokra és a tengeri élővilágra. De nemcsak a környezet hihetetlen, hanem a fogások is magával ragadóak.

Wolfgat (Paternoster, Dél-Afrika)

A Fokvárostól körülbelül kétórás autóútra található Wolfgat egy apró, csupán húsz férőhelyes étterem, amely egy kis tengerparti halászfaluban működik. Az étteremben friss, helyi alapanyagokból készült fogásokat lehet kóstolni.

Seven Glaciers (Anchorage, Alaszka)

A Seven Glaciers Alaszkában, a Chugach-hegység tetején, kétezerháromszáz méteres magasságban várja a vendégeket. Az asztaloktól lenyűgöző kilátás nyílik a környező tájra, beleértve a hely nevét adó hét gleccsert is. Az étteremben változatos étlapról választhatunk, és még azt is eldönthetjük, hogy a benti részen vagy a teraszon kívánjuk elfogyasztani elsőosztályú fogásainkat. A hegytetőn található Seven Glaciers elérése meglehetősen hosszú utat igényel, azonban minden erőfeszítést megér.

Arctic Bath (Harads, Svédország)

A semmi közepén található Arctic Bath fészekszerű étterem a Lule-folyón úszik, ami a tél beköszöntével befagy. A svéd lappföldi hely folyamatosan változó menüjében a helyi alapanyagokat, például olajat, mézet, fűszernövényeket, bogyókat és rénszarvashúst helyezik előtérbe.

Refuge du Plan de l’Aiguille (francia Alpok)

A Refuge du Plan de l'Aiguille egy távoli hegyi étterem a francia Alpokban. A kétezerháromszáz méteres tengerszint feletti magasságban található helyről panorámás kilátás nyílik a környező hegyi tájra, így kedvelt célpontja a túrázóknak és a síelőknek. A rusztikus étterem és a hozzá tartozó vendégház felvonóval vagy gyalogtúrával közelíthető meg. Alpesi konyhája helyi alapanyagokból készített fogásokat és francia borokat mutat meg.

The Rock Restaurant (Tanzánia)

A The Rock Restaurant az Indiai-óceán partjainál egy sziklán taláható és a Michanwi Pingwe strandtól érhető el. Az apró sziklát dagály idején teljesen körülöleli a víz, így akkor csupán csónakkal közelíthető meg.  Az étterem különféle tengeri fogásokat és a hagyományos tanzániai ételeket kínál, amiket a parányi belső térben vagy a látványos teraszon lehet elfogyasztani.

(Forrás: Food&Wine, fotók: hivatalos oldalak)

utazás | éttermek | nagy sztori | gasztronómia | legjobb | világ vége

FOLYTASD EZZEL

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom