Ez az első számú kifogás, amikor lemondjuk az éttermi foglalást

Nem vagyunk túl kreatívak, ha a foglalás lemondásáról van szó.

Este hat óra van, és csörög a telefonunk, emlékeztetve arra, hogy harminc perc múlva egy étteremben kellene ülnünk. Az emlékeztetőt látjuk, de kényelmesen nézzük az egyik streaming szolgáltató filmjét, miközben hirtelen bepánikolunk. Kezdjük magunkat egyre kényelmetlenebbül érezni, de nem tudunk felkelni, hogy eljussunk az étterembe. Itt az ideje, hogy felhívjuk a helyet, és kitaláljunk valami jó ürügyet a törlésre. Beteg lett az egyik családtag?

Ez hazugság és pontosan ezt mondja rajtunk kívül mindenki más is.

Jelentős károkat okoznak azok a vendégek, akik nem jelennek meg az étteremben foglalásuk ellenére, hiszen az étterem bevételtől esik el. Ez azonban úgy tűnik, nem zavarja az amerikai fogyasztókat. Egy friss felmérés szerint

húsz százalékuk orvosi ellátást hazudik, huszonegy százalékuk pedig családi vészhelyzetet említ.

Mindenképpen jó hír, hogy harmincöt százalékuk megváltoztatná aktuális tevékenységét, hogy időben eljusson az étterembe, ötvenöt százalék pedig inkább átadná a foglalást egy ismerősének, csak ne kelljen lemondania.

Vannak olyan rendkívül népszerű éttermek, ahol az asztalfoglalás lemondásáért díjat kell fizetni. Egy felmérés szerint azonban például az amerikaiak hetvenegy százaléka egyetlen fillért sem akar áldozni erre, így vagy a díj visszatérítéséért könyörögnek, vagy egyszerűen vis maior-helyzetet hazudnak. Mentségükre szóljon, hogy

jelentős részük megfontolná azt, hogy fizessenek, ha a "büntetés" mértéke tíz dollárnál kevesebb.

Akkor cselekszünk a legetikusabban, ha a lehető legkorábban lemondjuk a foglalásunkat vagy átadjuk egy ismerősünknek a lehetőséget az éttermi étkezésre.

Ha eljutunk az étterembe, ott is vannak szabályok, amiket érdemes betartanunk, például, ha úgy akarunk étkezni, mint a franciák vagy az olaszok. És vannak olyan szokások is, amiket erősen ajánlott hamar levetkőznünk.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

lemondás | ok | foglalás | étterem | kifogás

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A hely, ahonnan nem akarsz hazamenni – Spirit Hotel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom