Ezekben az európai országokban a legveszélyesebb autót vezetni

Az autós kirándulások remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy felfedezzük Európa minden szegletét, hiszen menetrendektől és meghatározott útvonalaktól függetlenül közlekedhetünk, amerre csak szeretnénk. Vannak azonban olyan helyek, amelyek kevésbé biztonságosak, részben az infrastruktúra minőségétől vagy a vezetési kultúra szintjétől függően. 

A vignetteswitzerland.com új tanulmányában megvizsgálta az európai országokat, hogy kiderítsék, hol a legbiztonságosabb és hol a legveszélyesebb ma autót vezetni. A kutatás alapját az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács adatai adták, azt nézték meg, hogy hol a legmagasabb az egymillió lakosra vetített közúti halálesetek száma.

Mindezek alapján kijelenthető, hogy az autós közlekedés szempontjából ma Európában Norvégia a legbiztonságosabb. Az országban csak 21,38 haláleset jutott egymillió emberre. A negatív rangsort pedig Románia vezeti, melyet Szerbia és Bulgária követ.

Ezek a legbiztonságosabb európai országok az autós közlekedés szempontjából:

 1. Norvégia
 2. Svédország
 3. Egyesült Királyság
 4. Dánia
 5. Svájc

És ezek a legveszélyesebbek:

  1. Románia
  2. Szerbia
  3. Bulgária
  4. Horvátország
  5. Portugália

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

Európa | veszély | ország | autó | vezetés

FOLYTASD EZZEL

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Wizz Air

Egy utazási szakértő elárulta, mi az a két leggyakoribb hiba, amit a repülőn alvásnál elkövetünk

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram